WSV de Spiegel

Welkom bij Watersportvereniging “de Spiegel”, Nederhorst den Berg.

Welkom bij “WSV De Spiegel”

Watersportvereniging De Spiegel heeft haar domicilie in Nederhorst den Berg, ingeklemd tussen Vecht, Spiegel- en Blijkpolderplas.

Wilt u meer weten over onze vereniging klik HIER

Geplaatst op 21/04/2015 om 10:47.

Reageer

Bereikbaarheid van WSV de Spiegel in de periode 15 t/m 25 september.

Van vrijdagavond 15 t/m maandagochtend 25 september is de haven niet bereikbaar vanaf de N236 (Weesp-Hilversum).

Gedurende deze periode is de N236 afgesloten tussen Weesp en Ankeveen. De haven is dan alleen bereikbaar vanuit het dorp via de A2 afslag Vinkeveen N201 of vanaf de A1 via Hilversum of Kortenhoef/Ankeveen.

In het weekeinde van 23 & 24 september organiseren wij het NK Sharpie sprint, let dus op bij het aanrijden naar de haven dat dit niet mogelijk is om vanaf het noorden het dorp in te rijden.

Meer info over het NK Sharpie sprint vind u hier.

Meer info over de wegafsluiting vind u hier.

.

Geplaatst op 15/09/2017 om 15:42.

Reageer

Nederlands Kampioenschap Sharpie Sprint 2017

Op 23 en 24 september zal op de Spiegelplas het NK Sharpie sprint worden gehouden.

In een serie korte (vandaar sprint) wedstrijden, waarbij de zeilers in kleine groepjes tegen elkaar varen, zal worden uitgemaakt wie de sprint kampioen van Nederland is.

Naar verwachting zullen er ca. 20 Sharpies deelnemen en die worden per wedstrijdserie verdeelt over 3 groepen van 6 of 7 boten. De groepen worden steeds met tussenpozen van 5 min gestart en varen dan een wedstrijd van ca. 15 min. Als iedereen gefinisht is volgt er een nieuwe verdeling over de 3 groepen en starten we weer een nieuwe wedstrijdserie. Over de 2 wedstrijddagen vaart iedere deelnemer dan 14 wedstrijden en mogen wij als comité dus 14 x 3 = 42 keer een groep weg starten.

Al met al belooft het dus een druk, maar gezellig weekeind te worden.

Hieronder zijn de benodigde documenten van het evenement te vinden :

NOR Sprint_kampioenschap_2017_Sharpie GG def

Wedstrijdbepalingen_nederlands_kampioenschap_2017_Sharpie sprint gg def

AddendumQversion20170612-[22902]

mededeling 01

mededeling 02

mededeling 03

 

Wij wensen de deelnemers veel succes,

 

Rob Beemster

Wedstrijdcomtié WSV de Spiegel

.

Geplaatst op om 15:27.

Reageer

Woensdagvond seizoen 2017

Woensdagavond-zeilen 2017

Beste woensdagavond zeilers,

 Woensdagavond 30 augustus 2017

Helaas was dit alweer de laatste woensdagavond van het seizoen 2017. Na veel drijfpartijen in de laatste weken, was er nu weer eens echt wind. Het begon met een dikke 3 uitlopend naar een stevige 5! De baan was Noord – West. Dus er werd baan 2 gevaren. We hadden 21 deelnemers. De start was voor de wind. Best spannend dus omdat je dan goed moet timen om niet te vroeg over de startlijn te gaan. Dit alles voor de wind. Bij de tweede startgroep gingen de Javelin van Mieke en Frank en de X van Maarten al spinakerend over de startlijn. Het was een mooi gezicht. Al snel bleek dat Anne met haar laser was omgeslagen en op zijn kop was gedraaid. Dit gebeurde in forse windvlaag.  Zij kreeg haar boot niet meer overeind. Gelukkig schoot Thea te hulp. Samen met Mathijs hebben zij haar geholpen om de boot naar de kant te varen en alsnog om te draaien. Anne was blij met de hulp van de zeilers. De andere lasers hadden het ook zwaar. Zowel Mark als Marcel zijn toch minstens 3 keer omgeslagen. Het waren pittige buien. De Ynglings deden het vanavond beter dan vorige week. Wat extra wind deed hen goed. Dit is ook eigenlijk een 3mans boot. Vlak voor de finish van Mieke en Frank sloeg het startschip ook nog op drift. Ook in een bui. Wij waren losgeslagen van de paal. Daarna hebben wij met veel moeite het startschip aan 2 lijnen vastgelegd. Dat ging beter.  Uiteindelijk kwamen Mieke en Frank met de Javelin als eerste over de finish. Maarten Goos met de X als tweede en Matthijs en Remco met de Yngling voeren als 3e over de finish. Hans voer over de finishlijn met een gescheurd grootzeil. Het was een andere Javelin. In het clubhuis stond Sjoerd achter de bar. De oorspronkelijke barman moest naar het ziekenhuis en Sjoerd had de sleutel van het clubhuis. Sjoerd nog bedankt he!
Tot slot nodigen wij jullie van harte uit om het zeilseizoen 2017 af te sluiten met de prijsuitreiking. Dit is op woensdagavond 6 september a.s. Vanaf 20.00 uur zijn jullie van harte welkom voor een bakkie koffie. Rond 20.30 uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden.

Tot woensdagavond.

Groeten,
Nel Weeren en Linda Dijs

Beste woensdagavond zeilers,

 Hierbij mail ik jullie de startlijst voor 30 augustus 2017. Er wordt woensdagavond nogmaals in 2 groepen gestart. De eerste startprocedure begint om 18:55 en de start om 19:00 uur. Dit is groep 1.  De tweede startprocedure begint om 19:05 en de start is om 19:10. Dit is groep 2. Op de startlijst staat ook de startprocedure vermeld.

Dit zal de laatste woensdagavond van dit zeilseizoen zijn. Volgende week 6 september is er om 20.00 uur prijsuitreiking bij WSV de Spiegel. Wij vinden het erg gezellig als iedereen jullie erbij zijn.
Woensdagavond 23 augustus 2017

Het was een mooie zomerse dag. Overdag stond er een mooi lopend windje en de temperatuur was goed. Na een peiling van de wind kozen wij voor baan 7.  Oosten wind. Deze baan hadden wij dit jaar nog niet gehad. Er wordt voor het eerst weer gezamenlijk gestart in 2 groepen. Het wordt al redelijk snel donker. Met 9 deelnemers in de 1e groep werd er om 19.00 uur gestart. Maarten Goos probeerde ook nog mee te starten, maar die hebben wij even aangeroepen en daarna startte hij gewoon in de 2e groep. Daar waren 14 boten aan de start. De 1e groep had voordeel van de 10 minuten extra wind. Enkele konden nog net boei 3 met wind bereiken. Al snel werd de wind minder en minder. Ik zag waaraan onze plas haart te danken heeft. Het water was zo glad als een spiegeltje.  Daarna heeft iedereen een beetje stil gelegen bij boei 3. Op enkele wrikkers na. Dat is niet de bedoeling. Daarna naar boei 7. De grote boten met een spinaker hadden daar redelijk profijt van.  Zodoende kwam Maarten Goos als eerste over de finish. Mieke en Frank kwamen als tweede over de finish en Jenne als derde. Deze laatste 2 wedstrijden worden gevaren met handicap berekening. Dit is dus niet het eindresultaat. Thea heeft het ook goed gedaan. Zij kwam als 15e over de finish met achter haar alle 3 de Ynglings. Daarom zijn de laatste wedstrijd de Yngling verplaatst van de 2e groep naar de 1e groep. Zij mogen dus starten om 19.00 uur.

Tot ziens op het water.

Groeten,
Nel Weeren en Linda Dijs

 

Woensdagavond 16 augustusSpetter

 Er stond niet veel wind. De temperatuur was lekker en er stond een goed avondzonnetje. Deze keer was het startcomité uitgenodigd op de Mak van Arjan en Ank. Bij het bepalen van de baan hadden wij voor baan 1 gekozen. Dit is Noord. De wind kwam in werkelijkheid uit het Zuiden. Dus eigenlijk moest er baan 5 gevaren worden. Om te voorkomen dat het net zo als vorige week opstroopt bij boei 6, hebben wij baan 1 gekozen. In het begin ging dit beter.
Bij de startprocedure hadden wij eerst een “bijna” aanvaring met Frans Hes. En daarna een werkelijke aanvaring met Ton van Reenen.

Houdt rekening met elkaar en probeer om ten allen tijde een aanvaring te voorkomen.
Halverwege moest iedereen naar boei 5.  Thea had nog geluk, omdat toen zij bij boei 5 waaide het nog een beetje. Hierdoor kwam zij niet stil te liggen. Daarna ging zij met een spinaker op van boei 5 naar boei 3. Hier werd de wedstijd ingekort. Dennis Scholtz met Gringo kwam als eerste over de finishlijn. Maarten Gillissen met de Beloega werd tweede. Bijzonder was dat Thea met Spetter als derde over de finishlijn kwam. Al juichend en partyend stonden de meiden aan boord te springen. Zij waren heel blij met het resultaat.

Beluga

 

Woensdagavond 9 augustus

 Woensdagavond 9 augustus werd alweer de 16e wedstrijd van het seizoen gevaren. Het leek wederom een avond als zovelen te worden. Overdag een flinke wind en tegen de tijd dat er gestart mag worden, kakt de wind volledig in. Niet zo gek dat Wim en ik, ook wel het Beloega Sailing Team (BST) genaamd, dan ook niet optimaal gemotiveerd aan de start verschenen. In de vijf jaar dat we samen varen hebben de resultaten uitgewezen dat de Beloega wind nodig heeft om te floreren, waarbij een derde plaats tot nu toe het hoogst haalbare was, Na deze avond werd het allemaal anders. De wedstrijd stond ook deze week onder bezielende leiding van Natalie en ‘tante’Nel. Met een zwak windje uit ‘Kortenhoef’ werd het baan 5. Het eerste rak van de start naar boei zes. Voor BST is boei zes nooit leuk, dat vraagt namelijk om een volgend lang voor de windsrak. En voor de wind komt de Beloega niet het best tot zijn recht. Door vanaf de start scherp te varen, lukte het ons voor de verwachte winddraaiing in twee slagen nabij de triatlonboei uit te komen. De rest van het veld lukte dat niet waardoor de BST ruim als eerste boei zes ronde. Reden om ons eerste blikje bier met een brede glimlach te openen. De winddraaiing was ons goed gezind, want het verwachtte lange voordewinds rak naar boei 2 werd al snel een halve/ aandewinds rak. Wederom konden we onze voorsprong vergroten. In de verte zagen we Gringo stoeien met zijn spinaker, bleken Hennejenne en Avanti niet te zien en zelfs de Spanker die vorige week zo goed presteerde, was in geen velden of wegen te bekennen. Ons tweede biertje plopte we nu hard lachend open…, op naar boei vijf. Ondertussen was het al half negen geweest en zagen we Natalie richting boei drie dobberen en  werden we door een aantal volgboten hartstochtelijk aangemoedigd. Van boei vijf naar boei drie in drie slagen…..BST finishte als eerste. Een golf van euforie ging er door de Beloega. En dan te bedenken dat Wim aan het roer zat! Snel de boot opgeruimd en vol trots liepen we de haven op. Van links en rechts kregen we de oprechte felicitaties. Het bier vloeide rijkelijk aan de bar…..en bij thuiskomst stond een grote fles champagne koud te wachten…….het bleef nog lang onrustig aan de Dammerweg.

Volgende week heeft BST in Berry een gastzeiler, de druk is nu al voelbaar!

Maarten Gillissen

 

Woensdagavond

 

Woensdagavond 9 augustus,

We begonnen de avond met een rustig draaiend windje. Hierdoor was bepalen welke baan we zouden gaan varen erg lastig. Gelukkig lagen wij als startschip vroeg op onze plek om de wind op de plas te kunnen observeren. Met 2 wind app’s die allebei iets anders aan gaven was het moeilijk om een besluit te nemen. Kijkend naar de wind op de plas besloten we om baan 5 te varen.

De start verliep soepel. Alle boten hebben zich netjes gemeld. Mijn complimenten voor jullie goede samenwerking. 22 boten gestart, waarvan toch één boot een opvallende start deed. Rob Beemster met een dip start, hij had iets te laat door dat het zijn startsein was. Toen alle boten gestart waren was de eerste boei die ze moesten ronden boei 6. Alle boten verdwenen in de hoek van de plas. Pas na een uur kwamen de eerste boten weer in zicht. De wind was erg aan het draaien en nam ondertussen ook nog eens af. Wij besloten om als startschip een beetje richting de boten te varen.

Met de verrekijker was goed te zien dat de Beloega een grote voorsprong had op nummer 2 de Gringo. Zij waren op weg naar boei 2. Op dat moment zijn wij naar boei 3 gevaren om daar ons klaar te maken op de finish. De boten moesten eerst terug naar 5 en daarna naar boei 3 (de finish). De Beloega wist de voorsprong te houden en finishte als nummer 1. Toen werd het nog even spannend tussen Dennis Scholts en Mark van Hemert. Zij streden om plek nummer 3 maar Mark won deze strijd. Zij waren niet de enige die het spannend maakte. Ook Maarten Goos wist het spannend te houden door niet tussen de boei en de finish boot te varen. Met een snelle overstag wist hij gelukkig zijn plek te behouden en finishte hij als 7e. De eerste boten kwamen binnen om 21:00 en de laatste boot finishte om 21:52.

Wij hopen dat er aanstaande woensdag weer net zo veel bootjes mee doen. En dat er weer een goed windje staat zodat we de baan uit kunnen zeilen! Bijgevoegd nog een mooie foto van afgelopen woensdagavond!

Groeten,

Nel Weeren en Nathalie Dijs

 

Woensdag 2 augustus 2017

We begonnen de avond met een lekker lopend windje. De wind kwam uit het zuid westen, wat betekende dat we baan 4 gingen zeilen. Helaas ontbrak het zonnetje en begon het tijdens de startprocedure te regenen. Met een paraplu wisten we ons droog te houden. Met dank aan alle boten die zich netjes gemeld hebben liep het bijna vlekkeloos. Met de wind die een klein beetje afnam hebben we de hele baan kunnen uit varen.

Normaal zeil ik zelf mee met de woensdagavond. Afgelopen woensdag en aankomende twee woensdagen neem ik de taak van mijn moeder Linda over. Samen met Tante Nel en Mieke Zaremba. Leuk om alle enthousiaste zeilers langs het startschip te zien komen. Dat zijn wel de momenten waarop je zelf ook graag mee wilt doen!

We hadden een nieuwe boot aan de start. Hugo Jan Ruiter in een houten spanker. Hij startte om 19.00 en had al snel een grote voorsprong opgelopen. Hij finishte om 20:40, ruim 20 minuten voor nummer 2 Jenne. Daarom krijgt Hugo Jan Ruiter een nieuwe starttijd. De houten spanker mag samen starten met Mark van Hemert om 19:18.

Met 14 bootjes aan de start waarvan er 10 gefinisht zijn, hoop ik aankomende woensdag op wat meer boten aan de start!

Groeten,

Nel Weeren & Nathalie Dijs

 

Woensdagavond 26 juli 2017

Wij begonnen met de start om 18.48 uur. Daarvoor hebben wij de baan bepaald. De wind was zuid oost, dus werd er voor baan 6 gekozen. Met een graad of 23 en een lekker lopend windje was het een goed begin van de avond. Maarten Gillissen kwam precies op tijd bij de start aan en had een vliegende start. Ook Marcel kon meteen doorvaren.
De baan ging van start naar boei 4, naar boei 7 en daarna naar boei 5. Bij boei 5 schoof het hele veld in elkaar. Frederik vond het daar te weinig waaien, dus hij haakte af. Ik kreeg een appje. Hij hoopte voor de volgende week meer wind…  Nou die wind kwam eerder dan gedacht!
Na de tweede keer boei 5 gerond te hebben trok er een bui met wind over de plas. Ook draaide de wind. Er kon niet meer gespinakerd worden. Vol speed vlogen de boten over de plas. Het startschip was op dat moment naar boei 8 gevaren om daar te finishen. Voor ons lastig, want daar kan je vanwege de diepte niet ankeren. Op zijn plaats blijven liggen met veel wind is dan pittig. De papieren vlogen door de lucht. Uiteindelijk konden wij een aantal boten opschrijven, maar daarna was dit voor ons niet meer te doen. De twee lasers kwamen aanvliegen en je zag de jongens genieten. Het ging hard, maar wel onder controle. Uiteindelijk hebben de zeilers zelf in overleg de eerste 15 boten genoteerd. Zo kan het dus ookJ. Al met al een rustig begin van de avond met een flinke bui wind aan de finish. Ook fijn dat iedereen zonder problemen of schade weer naar de haven terug kon varen.

Ik ben de komende 3 weken niet aanwezig vanwege vakantie. Tijdens mijn vakantie gaan Nathalie Dijs en Nel Weeren samen de start en finish procedure doen. Met een geleende boot. Ik wil jullie nadrukkelijk vragen om je VOORAF te melden bij het startschip. Noem even je naam en bootnaam. Dan komt het met de startprocedure  helemaal goed!

Op woensdag 23 en 30 augustus is er een gezamenlijk start! Er wordt dan gestart in 2 groepen.
Groep 1: Aanvang startprocedure: 18:55 en start 19:00
Groep 2: Aanvang startprocedure: 19:05 en start 19:10

Tot ziens op het water!

Groeten,
Linda Dijs en Nel Weeren

Woensdagavond 12 juli 2017

Vanavond stond er een stevige wind. Ongeveer 3 tot 4 beaufort. De wind was noord, wat betekent dat er baan 1 gezeild werd.  Met een temperatuur van ongeveer 20” was het een schitterende zeilavond. Ook het zonnetje kwam nog tussendoor.
Omdat de wind lekker bleef staan, werd de hele baan uitgezeild. Het starten verliep vlot. Hanneke met de Yngling was een beetje aan de vroege kant, waardoor Symon ook 12 seconden te vroeg startte. En hij heeft nog wel atoomtijd om zijn pols hangen. Dus Symon moest effe terug…
Jenne was ongeveer 2 minuten te laat. En die haal je in de wedstrijd niet meer in. Nadat de laatste boten gestart waren leek de afstand tot de eerste boten erg groot. Na een aantal rakken van kruisen en spinnakeren kruipt het veld toch weer mooi in elkaar.
De Flytour van Bernd heeft echt wind nodig. Na een aantal keren in de laatste regionen gefinisht te zijn,  gingen zij juichend als eerste over de finish. Eerst hebben zij de boot naar  jachthaven “de tobbe” teruggebracht. Omdat zij ook vroeg klaar waren, was er tijd voor een overwinningsdrankje. Zij waren van harte welkom.
Als tweede kwam Ton Vendrig over de finishlijn. Hij zeilde met zijn kleindochter Aniek. Ook zij waren blij met hun prestatie. Om plaats 4 en 5 werd gestreden door Maarten Gillissen en Frans Hes.  In het laatste rak naar boei 1 profiteerde Frans het meeste van de “boord aan boord” situatie. Maarten ging te vroeg overstag en moest nog een extra keer overstag. Daarna lagen zij boord aan boord en pakte voor Maarten minder gunstig uit. Hij was niet snel genoeg op gang en Frans voer als 4e over de finishlijn…. Binnen 15 waren alle boten gefinisht, en ook het startschip kon weer naar haar vertrouwde haven.

Aankomende woensdag gebruik ik de Mak van Arjan als startschip.

Tot ziens op het water.

Groeten,

Nel Weeren en Linda Dijs

 Let op: Woensdagavond is tussen 20.00 uur en 22.00 uur is de brug over de sluis bij het Hemeltje afgesloten voor verkeer.

Startlijst woensdagavondzeilen 19-07-2017

Uitslag woensdagavondzeilen 12-07-2017

Woensdagavond 5 juli 2017 – Verslag Jenne Scholtz en Ben ’t Hart. Boot Optima 92 “Arapaima”

Een lekker zonnetje en een aardige wind veel mooier als deze avond krijgen wij het niet denk ik.

Ik was vroeg op de plas. Om een uur of 3 ik ben altijd vrij op woensdagmiddag en dan heb ik mooi de tijd om mijn boot klaar te maken voor de wedstrijd en om nog even lekker te zwemmen in onze prachtige schone haven. Op dat tijdstip was de wind noord maar tegen de tijd dat we gingen starten was de wind gedraaid naar noordwest dus we voeren baan 4 meteen de spinnaker ervoor en het ging zomaar in 1 keer goed.

Er stond een behoorlijke wind dus de meeste boten die voor mij gestart waren (ik start om 19.13 uur) die waren al om boei 4 toen wij van start mochten. Op de plek van boei 4 lagen ineens 2 boeien en de boten voor ons ronden de oranje boei die het verste weg lag dus dat hebben wij ook gedaan volgens mij was boei aan de linkerkant boei 4 maar omdat de rest ook om de oranje boei ging hebben wij dat ook maar gedaan.

Eindelijk deden Thea en Marjolein weer mee en het leek wel of ze vleugels hadden gekregen want het duurde een lange tijd voordat wij ze hadden ingehaald. Ze hadden duidelijk schik zoals de meesten onder ons.

Na een paar rakken kwamen wij onderweg de Ynglings van Klaas en Simon tegen. En voor de wind kwamen zij ons met gezwinde spoed voorbij en aan de wind kwam ik hun weer voorbij. Ik ben wel voor ze gefinisht maar dat was toch wel een spannende strijd en dit maakt de wedstrijd ook zo leuk vind ik.

Ik zag dat Frans met de Avanti ook de spinnaker heeft gezet en dat heeft ze een mooie 1e plaats opgeleverd goed gedaan hoor!

Het was echt een supermooie avond ik merkte wel dat de wind erg draaide en dat heeft ons wel een paar plaatsen gekost denk ik. Maar iedereen had hier last van natuurlijk. Zoals vaak het geval is zakte de wind behoorlijk in aan het einde van de avond.  Voor ons werd het een spannende finish ik lag over bakboord en een stuk of 4 boten kwamen over stuurboord op de finishboei af en wij hoopten ze natuurlijk voor te blijven maar dat lukte net niet. Jammer dan, maar we hebben heerlijk gezeild en nog gezellig na geborreld op het  terras

Tot volgende week

Groetjes Jenne Scholtz en Ben het Hart

Woensdagavond 28 juni 2017

Met een graad of 19 is het wel een groot verschil met vorige week. Voordeel voor vanavond was dat er wel windje stond. En regen. Telkens als het weer ging regenen trok de wind weer een beetje aan. De combinatie was niet vervelend. Ondanks de regen waren er 18 boten aan de start. Met een Zuid Westen wind kozen wij voor baan 4.
Voor de start werd er door Mark nog flink geboend. Even omslaan met een laser en de onderkant staand op de romp van het schip boenen gaat allemaal makkelijk met een laser. Helaas lag boei 6 niet meer op zijn plaats. Deze was losgeslagen. Ondanks dat wij de zaterdag ervoor deze nog teruggelegd hebben tijdens de 3 Uurs Race.
Nadat boei 1 voor de eerste keer gerond werd, dachten sommige schippers dat er ingekort zou worden bij boei 1. Het was 20.40 uur en wij besloten om nog even door te gaan. Uiteindelijk werd de wedstrijd ingekort twee boeien later aan de overkant (bij boei 7). Dat betekende een extra kruisrakje en een voordewinds rak., terwijl de wind nog een beetje aanhaalde.
Om 21.09 uur finishte Harry en Mieke met de Javelin als eerste. Frank, de broer van Mieke kon vanavond niet meezeilen. Dus was er een gelegenheidsduo van Harry en Mieke. Haar andere broer. Eem getalenteerde zeilfamilie!  Daarna Arjan en Lera met de Javelin en vervolgens Mathijs Wagemans met de Ojol 490. Ook om de laatste plaatsen werd nog driftig gestreden. Hans met de Javelin lag 2 meter voor de finish compleet stil. Een ander roer was de oorzaak. Op de finishlijn ging Hanneke Stuit met de gele Yngling net voor Hans langs. Zij werd 14 en Hans 15e. Daarna volgde Brend Vlaanderen en tot slot Ton Vendrig.

Ik heb de startlijst aangepast. Er zijn een aantal boten die aan hun maximale starttijd zitten. Daarom is het veld met boten tot en met de Ojollen 2 minuten naar voren gezet. Dus, let goed op de nieuwe starttijd van morgen! Deze zijn gewijzigd.

Het werd een mooie zeilavond na slechte voorspellingen.

Tot ziens op het water!

Groeten,
Nel Weeren en Linda Dijs

Woensdagavond 21 juni 2017

Met 29 graden tijdens de start was het een aangename temperatuur. Er stond een leuk windje van 2,5 beaufort. De wind was Noord Oost dus had ik voor baan 8 gekozen. Helaas was de wind voor korte duur. Na een uurtje werd de wind snel minder. Deze week stond ook  boei 6 op het programma. Vanaf het startschip zag ik heel lang niets meer terugkomen. De wind was op dat moment helemaal weggevallen. Een aantal boten hadden toen opgegeven. Uiteindelijk kwamen Mieke en Frank als eerste over de finish om 21.06 uur. Titus met zijn Ojol finishte om 21.22 uur als tweede. Het gelegenheidsduo Arjan en Nathalie finishte als 3e om 21.24 uur. Rond 22.00 uur waren er 16 boten gefinisht. Ik heb toen de wedstrijd afgelast omdat het donker werd.  Ondanks dat het de langste dag was. De laatste boten heb ik een sleepje gegeven.
Het was een mooie avond met te weinig wind en een heerlijke temperatuur.

Tot ziens op het water!

Groeten,
Nel Weeren en Linda Dijs

 

Woensdagavond 14 juni 2017

Inmiddels zijn we allemaal gewend geraakt aan het wekelijks verslag van Linda. Afgelopen woensdag echter was Linda niet aanwezig en had ze haar job gedelegeerd aan Hans. Gevolg daarvan was dat Hans zelf niet kon zeilen. Matthijs die op het startschip wilde helpen stapte op het laatste moment bij Simon op en zette daarna een puike prestatie neer met de Yngling.

Al eerder gaf Linda aan dat het soms moeilijk is om van een afstand de wedstrijd te volgen.

Voor mij was dat zeker ook het geval. Als voorlaatste gestart zag ik hoe de Javelin van Mieke en Frank dwars door het veld heen denderde met Maarten er achteraan. Vlak voor het einde was de voorsprong van Mieke zo groot dat het haast niet waar kon zijn en dat klopte. Frank ontdekte dat hij een verkeerde boei gerond had en corrigeerde dit als nog maar wel met het gevolg dat ze midden in het veld belande.

Jenne was als vanouds goed op dreef maar ook de O jollen streden in de voorste regionen. Jenne heeft zijn spinaker op zijn kop gehesen. Dat was jammer.  De keus voor baan 1 was een lastige die Hans maakte op basis van de wind situatie tijdens de eerste start. Gelukkig bleef de wind uit de juiste hoek komen en lag de baan er prachtig in. Al met al een mooie avond met zon en wind en 23 deelnemers. Dat laatste kan beter. Vorig jaar hebben we wedstrijden gevaren met meer dan 30 deelnemers en de thuisblijvers weten niet wat voor een prachtige en gezellige avonden we al gehad hebben. Ik daag jullie dan ook uit kom en geniet en laten we Linda verrassen met 35 boten.

Arjan van Wessem

Woensdagavond  7 juni 2017

Beste woensdagavondzeilers,

Na overleg heb ik besloten om de woensdagavondwedstrijd vanavond af te lassen. Dit op basis  van onderstaande voorspelling:
Windkracht 6 beaufort met windvlagen van 7 beaufort. Wat later 5 beaufort met vlagen naar 6.
Later in de avond neemt de wind nog wel wat af. Omdat wij niet over een rescue boot beschikken, kan er in geval van calamiteiten geen hulp geboden worden.

Ik vind het jammer dat er niet gevaren kan worden, maar veiligheid staat voorop.

Tot volgende week. De startlijst blijft dus ongewijzigd.

Groeten,

Linda DIjs

Woensdagavond 31 mei 2017

Het was een snelle baan. Met 23 boten aan de start. De start was om 19:52 uur. Er stond een lopend windje 3. Ik had baan 2 bedacht. Rond 18.30 uur stond de wind noord west. Het was een twijfel gevalletje. Uiteindelijk bleek dat ik ongelijk had. De wind draaide al snel naar noord, en daardoor was de baan bezeild. Helaas, verkeerde keuze van de baan. Baan 1 had beter geweest. Dan waren er meer kruisrakken en voor de windse rakken. Maar ja, als de wedstrijd begonnen is, kan ik de baan niet meer wijzigen. Woensdag zal ik extra mijn best doen om een goede  baan uit te kiezen.
Omdat de baan bezeild was, werd het wel een hele snelle avond. Rond 20.21 uur was de finish van Anne met de laser. Als 2e finishte Ton Vendrig met de Valk en als 3e kwam Friso over de finish met de Centour “Loch Nessos”. Van boei 7 naar boei 5 hadden Rob Beemster en Klaas Eikelenboom pech. Zij voeren te dicht bij de kant en liepen vast bij het onderwater strandje “Kaap de Misère”. Na een aantal mislukte pogingen om los te komen, moest Rob toch het water in. Gelukkig was het alweer een paar dagen mooi weer en het water was niet zo koud meer.
Ook heb ik een voorlopig tussenklassement 2017 bijgevoegd. Het was een mooie zeilavond met een mooie lopende wind.

Tot ziens op het water!

Groeten,
Nel Weeren en Linda Dijs

 

Woensdagavond 24 mei 2017

Alweer de 4e woensdagavond van het seizoen 2017. We zijn alweer een maand onderweg. Wat gaat dat snel. Vanavond voelt het een beetje  raar aan. Een aantal zeilers hebben zich afgemeld en gaan voetbal kijken. Geen idee hoeveel zeilers er komen. Spannende avond voor de Ajax fans. Wij hadden de radio aan en alles gaat gewoon door. Uiteindelijk zijn er toch 19 boten aan de start. Mooi veld voor een sportavond. De wind is noord-west, wat betekent dat er baan 2 gevaren wordt. Vlak voor de start stond er een windje van 3 beaufort. Na een poosje waaide het iets minder en uiteindelijk weer een lekker windje van 3 beaufort.
Kort na de start kwam Thea van Hemert zich afmelden bij het startschip. Zij hadden materiaalpech. Er zat “iets” vast bij de rolfok. Helaas konden de dames niet meer verder varen. Vlak daarna zagen wij Anne naar de haven varen. Na een belletje bleek dat zij niet lekker was en gestopt was. Anne was net teruggekomen van vakantie en een beetje grieperig. Geen fijne combinatie om met een laser het water op te gaan. Ook was onze jongste bemanningslid weer van de partij. Berry en Daan waren opgestapt bij Maarten Goos. Zijn “vaste” bemanning ging vast voetbal kijken…. Het waarschip van Berry heeft nog wat onderhoud nodig. Daarmee kan hij voorlopig nog niet mee varen. En hij is druk met de verbouwing van hun huis. Een avondje opstappen is dan een leuke afwisseling!
Titus deed ook mee met zijn Ojol. Zijn hockey training werd afgelast en daarom kon hij gaan varen.
Omdat de wind goed bleef staan kon de hele baan uitgevaren worden. Om 20.25 uur ging de laatste boot om boei 5, bovenaan de plas. Op dat moment was dus iedereen met het laatste rak bezig. Om 20.32 finishte Friso als eerste met de Centour “Loch Nessos”. Vlak daarna kwamen Rob Beemster en Klaas Eikelenboom over de finishlijn met de Yngling. Als 3e  kwam Cor Brakenhof over de finish met de 16 m2.  Uiteindelijk ging het finishen heel snel. Jacob sloot de avond af en finishte rond 20.45 uur. Ja de Ojollen mogen volgende week allemaal een minuutje eerder starten. Na het zeilen waren wij ook nog precies op tijd om voetbal te kijken! Het was een mooie zeilavond met een prachtige wind.

Tot ziens op het water!

Groeten,
Nel Weeren en Linda Dijs

 

Woensdagavond 17 mei 2017

Het was schitterend weer. Het leek wel zomer. Met een graadje of 25+ en een windje 3 waren de vooruitzichten super. Vooral de temperatuur was aangenaam. De wind was zuid oost. Dit betekent baan 6. Helaas betekent dit ook vaak dat de wind in de loop van de avond minder wordt…
De eerste start was om 18:52 uur voor Thea met de Eurokruiser. Keurig op tijd. Frans met de Avanti vond waarschijnlijk de strafminuten nog niet genoeg. De Avanti kwam veel te laat over de startlijn. En dat zijn kostbare minuten, want op dat moment waaide het nog flink!
Voor de start werd druk heen en weer gevaren. De 4e Yngling is vanavond ook van start gegaan. Te herkennen aan de gele romp. Hanneke ligt bij Spiegelzicht en vaart samen met Colette. Zij voer vorig jaar nog met Friso. Ton Vendrig met zijn valk was ook weer van de partij. Bij de Ojollen was er een gast. Een mooie houten Ojol uit 1931! Bijzonder om te zien Als laatste vaart Maarten Goos vol speed met zijn boot achteruit de haven. Hij hoeft pas om 19:31 uur te starten. Dan zijn de eerste al ruim een half uur onderweg. In totaal hadden wij 28  boten aan de start. We gaan op naar de 30 boten.
Rond 19:45 uur wordt de wind beduidend minder. Van 3 beaufort naar 2 en misschien nog wel iets minder. Erg jammer voor de zeilers. Het leuke van baan 6 is dat er aan “mijn” kant van de plas gevaren wordt. Het is vanaf het startschip goed te zien wie er voorop ligt en wie er wat achter blijft. Hans en Nicole met de Javelin hadden de strijklijn van het spinaker aan de binnenkant vastgemaakt.  Dit was niet goed. Dus de schoten moesten omgedraaid worden en dat kostte veel tijd. Als eerste kwam Jenne Scholtz over de finish met zijn Arapaima. Cor Brakenhoff kwam als 2e over de finish met de BM 16m2. Maarten Goos met de Windex kwam als 3e over de finish. Een knappe prestatie als je weet dat wind rond 19:45 uur flink afnam en hij pas gestart was om 19:31 uur. Daar is echt hard gewerkt aan boord. Mark van Hemert ging met zijn laser ook erg goed. Hij finishte als 5e voor Marcel de Brauwer met zijn laser. En dat terwijl Marcel 6 minuten voor Mark is gestart. Voor de wind liggen zij op hun rug, plat in de boot. En vooral zo min mogelijk bewegen.
Ook om de laatste plaats werd nog flink gestreden. Thea heeft ook een spinaker gehesen en finishte net voor Sjoerd met zijn Valk. Er werd luid gejuicht door de dames aan boord. Beide waren in het laatste rak aan het spinakeren. Mooi om te zien. Het was weer een mooie zeilavond.

Tot ziens op het water!

Groeten,
Nel Weeren en Linda Dijs

 

Woensdagavond 10 mei 2017                                                                                 

Met een noorderwind beginnen wij de woensdagavond. Er staat een briesje van ongeveer 2 beaufort. Noorderwind blijft wel meestal staan, dus dat is fijn. Bij boei 1 heb ik voor de start een peiling gedaan om de windrichting goed te bepalen. Uiteindelijk is het toch hoofdzakelijk noord en dus kiezen wij voor baan 1.  Dit doen wij rond 18.45 uur, vlak voor de eerste start.  Best vroeg dus…
Deze week gaat de start beter. Alleen Jasper en Anne hadden moeite om op tijd bij de start te verschijnen. Anne had haar horloge niet goed staan en Jasper hield de starttijd van Anne aan. Beide helaas te laat. Er waren 24 deelnemers aan de start. Er was zelfs een zeiler thuis gebleven omdat het niet genoeg waaide. Het tegendeel was waar. De hele avond bleef er een behoorlijk briesje staan. De thuisblijvers hadden weer niet gelijk. Of wel Mathijs?
Rond kwart over 8 kwam Friso als eerste bij boei 1 langs. Friso heeft dit jaar voor het eerst een spinaker op zijn Centour staan. Je ziet meteen het verschil met vorig jaar. Nu vaart hij vooraan. Een spinaker heeft veel meer vierkante meters, dus meer zeiloppervlak. Omdat de wind nog bleef staan, hebben wij besloten om door te varen. Helaas voor Friso dus.
Het laatste rondje na boei 1 was boei 5,8,7 en dan finish. Om 20.52 uur werd er als eerste gefinisht door de Javelin van Mieke en Frank. Symon met de Yngling werd 2e en Frans werd 3e.  Ook Frans heeft dit seizoen geïnvesteerd in  nieuwe zeilen en het hele team gaat er vol voor! Een mooi resultaat. Daarna werd het spannend en er werd heel hard gewerkt. Uiteindelijk werd Onno in de Ojol 4e en Bram in de Ojol 5e. Daarna maakte Arjan met de Javelin een indringfout bij de finish. Hij dacht nog net voor Maarten en Jenne te kunnen finishen. Maar dat lukte niet. Dus na een extra rondje waren ook Anton, Matthijs en Pieter voor hem gefinisht en werd hij uiteindelijk 11e. De avond werd afgesloten door Ton met de Quattro en Thea met de Eurokruiser. Aan het einde was het alweer best koud. De zon was onder en dan merk je dat het nog vroeg in het seizoen is. Bij Piet hebben wij met de zeilers nog een chocomeletje  gedronken. Daarna nog even langs de Spiegel voor nog een paar inschrijvers. Het was weer een mooie zeilavond.

Tot ziens op het water!

Groeten,
Nel Weeren en Linda Dijs

Woensdagavond 3 mei 2017

Eindelijk was het zover. Het woensdagavondzeilen is weer van start gegaan.  Overdag was het matig en bewolkt weer. De temperatuur viel niet mee. Ik had mijn thermo ondergoed voor ’s avonds al ingepakt. Rond een uur of 4 trok de lucht open en een aangenaam zonnetje verscheen.

Op het terras van WSV de spiegel de eerste inschrijvingen gedaan. Iedereen had weer zin om te gaan varen. Daarna terug naar Jachthaven de Rietlanden. Mijn boot ligt nog niet water, dus had ik aan Jeroen gevraagd of hij startschip wilde zijn. Natuurlijk wilde hij dat doen. Een ruime motorboot met koffie en appeltaart is echt luxe bij de start. Jeroen heeft afgelopen winter een rode Centour gekocht en gaat volgende week zelf meedoen. Een goed begin dus.
In de voorafgaande week had ik al een aantal reacties gekregen op mijn uitnodiging.  Zeilers die wat later gaan starten en dat heel lief aan mij melden. Sommige zaten zelfs bij Ajax op de tribune en hadden ook een top avond. Het is fijn om te weten dat er de aankomende weken nog meer boten aan de start verschijnen.
De avond begonnen wij met een zonnetje en windkracht 2-3 beaufort. De richting was Noord Oost dus werd er baan 8 gevaren. In totaal waren er 19 deelnemende boten! Voor de eerste zeilavond een goed begin. Mathijs heeft afgelopen winter de Ojol 490 gekocht. Hij deed voor het eerst mee aan het woensdagavondzeilen. Iedereen moest weer wennen aan de startprocedure. Sommige schepen waren te laat bij de start. Zodra er 1 boot begint met te laat starten, houden andere boten dit vaak als richttijd aan. Maar zij zijn dan ook te laat. Een vicieuze cirkel dus…  Volgende week maar opletten.

Helaas viel halverwege de avond de wind bijna helemaal weg. De boten die vroeg gestart waren hadden echt een voordeel hiervan. Na boei 6 werd de wind voor iedereen flink minder. Tijdens de wedstrijd bleek ook dat boei 4 een beetje opgeschoven was. Na boei 4 werd er rond half 9 gefinisht.  De wind was zeer minimaal en het water is nog best koud, zeker als je in een  open boot vaart. Daarom was dit een goed tijdstip om te finishen.  Als trotse winnaar kwam de Avanti als eerste over de finishlijn. Hij had een ruime voorsprong op nummer twee Rob Beemster met de Yngling.
Na afloop was bijna iedereen te vinden in de kantine van de Spiegel. Nog snel wat inschrijvingen gedaan en daarna proosten op het nieuwe seizoen. Een meer dan geslaagde opening van het zeilseizoen.

Tot volgende week.

Groeten,
Linda Dijs

Beste woensdagavondzeilers,

Eindelijk is het dan zover. Morgenavond starten wij met het  woensdagavondzeilen. 18 woensdagen om te zeilen! De startprocedure begint vanaf 18:53 uur bij boei 1!

Hierbij mail ik de startlijst, banenkaart en het inschrijfformulier. De inschrijving voor de wedstrijden is op 3 mei bij WSV de Spiegel tussen 17.00 en 18.00 uur. Dit kan ook na de wedstrijd in de kantine van WSV de Spiegel. Later in het seizoen is het na de wedstrijd altijd mogelijk om in te schrijven.  De inschrijfkosten bedragen € 10. Je krijgt een geplastificeerde banenkaart uitgereikt.

Tot ziens op het water of op  woensdagavond 3 mei !

Met sportieve groeten,
Namens de woensdagavondcommissie

Linda Dijs en Nel Weeren.

======================================================================

Het woensdagavond zeilen, 22e editie, seizoen 2016

Wij als commissie kijken terug op een super geslaagd sportief vaarseizoen. Zoals elk jaar starten wij begin mei en op de laatste woensdagavond in augustus sluiten wij af. Dit jaar hebben wij 17 woensdagavonden gezeild.

Wij zien een enthousiaste groep wedstrijdzeilers die op een sportieve manier de strijd met elkaar aan gaan op het water. Maar ook gezellig na afloop met z’n allen een borreltje in de kantine drinken. De harde kern bestaat uit gemiddeld 2016 24 boten, 2015 25 boten en 2014 20 boten. Op woensdag 22 juni hadden wij zelfs 33 boten aan de start. Het is leuk om voor een groot aantal boten een wedstrijd te organiseren. Dit jaar hadden wij twee nieuwe deelnemers Charlotte Koelink en Hans en Harm

Ook heb ik mijn best gedaan om elke week een verslagje te schrijven over de woensdagavonden. Als je het nog eens wilt nalezen, dan kan je deze terug vinden op de website van WSV de Spiegel. De zeilers vonden het ook erg leuk. Iedereen keek uit naar het verslagje van de vorige week. Gedurende het seizoen kreeg ik steeds meer reacties. Een zeiler maakte zelfs de vergelijking met de Donald Duck van vroeger. Daar keek je de hele week al naar uit. Datzelfde gevoel levert mijn verslag van de woensdagavond op. Iets om naar uit te kijken…
Dit seizoen hebben wij 17 woensdagavonden gevaren, waarvan 1 woensdagavond halverwege is afgelast, vanwege te weinig wind. In 2015 hebben wij ‘slechts’ 14 wedstrijden kunnen varen.

Enkele winnaars uit het verleden, dit was 22e vaarseizoen:
2012    31        Arjan van Wessem
2013    46        Hans Dijs en Nathalie Dijs
2014    41        Klaas Eikelboom
2015    62        Berry Scheffer

Wij zien veel verschillende winnaars gedurende het seizoen 2016  van de woensdagavond. Rob en Klaas hebben alle woensdagavonden meegedaan! Frans heeft 6x 3e of 4e plaats gezeild. Bewust. Ik heb hem nog gewaarschuwd. Uiteindelijk blijkt toch dat dit niet effectief is.

Woensdagavond 7 september was de officiële prijsuitreiking. De opkomst was groot. Alle zeilers waren aanwezig. De eerste 10 deelnemers van het klassement ontvingen een prijs. Er was ook halfweg prijs. Deze werd veroverd door Charlotte. Een aanmoediging om zeker volgend jaar weer mee te doen. Na een spannende ontknoping bleek dat Maarten Goos met de Windex het seizoen 2016 heeft gewonnen. Met 49 punten. Frans Hess met de Avanti eindigde als tweede en Remco en Matthijs werd derde.

 

Onze plannen voor volgende jaar zijn:

–          start 3 mei 2017

–          Evaluatie banenkaart 2016 in verband met lusboeien

–          Een nieuw logo voor het woensdagvondzeilen

 

Tot volgend jaar. Met sportieve groeten,

Linda Dijs en Nel Weeren.

Klassement uitslag 2016

Weer een mooie woensdagavond

Weer een mooie woensdagavond

Woensdagavond 31 augustus 2016

De laatste woensdagavond van het zeilseizoen 2016! Wat gaat zo’n seizoen snel voorbij zeg. Alweer 4 maanden elke week gezeild. In totaal 17 avonden.
Op de laatste woensdagavond stond er gelukkig wel een beetje wind. Ongeveer 2 beaufort. De wind draaide voor de start nog behoorlijk. Dan blijft het lastig om een baankeuze te maken.  Uiteindelijk gekozen voor baan 4, zuid west. Van start naar boei 3,7,4,6,en finish bij boei 2. Er werd nogmaals gezamenlijk gestart in 2 groepen. In de eerste groep zaten 6 boten en in de tweede groep 17. In totaal waren er dus 23 boten. Alle boten hadden een goede start. Het beetje wind dat er was, bleef gelukkig wel staan. Dus hoefden wij niet af te lassen, zoals de week ervoor.
Op weg naar boei 6 kwamen de zeilers veel zwemmers tegen. Zij zwommen in groepjes van 3-4 man over de plas. Zij waren vast aan het trainen voor een triatlon of zo. Ik had de zwemmers op woensdagavond nog niet eerder gezien.
Harm en Hans in de Javelin hadden hun draai aardig gevonden. Vorige week was er voor hun gewoon te weinig wind. Maar dit ging afgelopen woensdag beter. Uiteindelijk kwamen zij ook als derde over de finish. Wij hopen dat zij volgend jaar ook weer mee gaan doen. Maarten Goos en zijn crew hadden geïnvesteerd in teamkleding.  Met allemaal een wit hoedje trokken zij de aandacht.
Omdat het echt al vroeg donker werd, hadden wij de baan ingekort bij boei 2. De eerste boot finishte om 20.11 uur en de laatste boot om 20.42 uur. Nog net voor het invallen van het donker kon iedereen zijn eigen haven binnen varen. Dat betekende het einde van een zeer geslaagd zeilseizoen!

Prijsuitreiking woensdagavond 7 september 2016

Tot slot van dit zeilseizoen willen wij jullie ALLEMAAL uitnodigen voor de prijsuitreiking van het woensdagavondzeilen. Het hoogtepunt van dit sportieve vaarseizoen natuurlijk. Jullie zijn van harte welkom vanaf 20.00 uur bij WSV de Spiegel. De ontvangst is met een bakkie koffie. Rond 21.00 uur is dan het officiële gedeelte. De prijsuitreiking. En daarna proosten wij graag met jullie op het volgende seizoen. Start woensdagavond 3 mei 2017!

Met sportieve groeten,
De woensdagavondcommissie

Nel Weeren en Linda Dijs

Woensdagvond 24 augustus 2016

Het was een bloedhete zomerdag met overdag een heerlijk lopend zeilwindje. De temperatuur liep op tot de 30 graden. Er werd gestart in 2 groepen. De eerste start om 19:00 uur en de tweede groep om 19:10 uur. De eerste groep startte keurig op tijd. Bij 1 Ojol zeiler was verwarring ontstaan over de aanvangstijd van de tweede startgroep. Met als gevolg dat alle Ojollen een extra start maakten om 19:05. Tja Robbert, wel het goede documentje lezen he! Daarna draaiden zij weer om en startte het tweede veld keurig op tijd. Er was wel hier en daar in indringstart. Maar dat is netjes opgelost door het draaien van een rondje.
Leuk om zien was dat onze jongste bemanningslid (Daan) van boot wisselede en bij Matthijs op de Yngling is opgestapt. Enige voorwaarde was dat de boot een kiel moest hebben…
Er werd baan 6 geprobeerd te varen. Na een uur zeilen viel de wind weg. Alles was gewoon op. Na een poos dobberen hebben wij de wedstrijd beëindigd. Er waren 25 boten aan de start. Alle boten die meegedaan hebben krijgen 12,5 punten krijgen. Hierdoor wordt meedoen beloond.

De startprocedure voor a.s. woensdag  blijft onveranderd.

18: 55 uur 5 minuten sein, Aanvangssein 1e groep
18:56 uur 4 minuten sein (hijsen P-vlag)
18:59 uur 1 minuut sein (strijken P-vlag)
19:00 uur start 1e groep

19:05 uur 5 minuten sein: Aanvangssein 2e groep
19:06 uur 4 minuten sein (hijsen P-vlag)
19:09 uur 1 minuut sein (strijken P-vlag)
19:10 uur start 2e groep

De handicap voor een open boot is inclusief spinaker. Dus bijvoorbeeld voor een Yngling maakt het in rating niet uit of je wel of niet een spinaker hijst. De SW is inclusief spi. Hier waren nog wat vragen over.

Tot ziens op het water.

Sportieve groeten,
Nel Weeren, Linda Dijs

 

Woensdag 24 augustus 2016:

Na een fijne vakantie met de boot, zijn wij weer terug en zal ik weer op het startschip te vinden zijn. De laatste twee woensdagavonden zijn zeer spannend voor het eindklassement 2016!

Aankomende woensdagavond wordt er gezamenlijk gestart. Alle boten zijn in 2 startgroepen ingedeeld. Er wordt gevaren met een SW handycap.
In de startlijst kan je vinden in welke groep je bent ingedeeld. Bij een valse start volgt er een individuele minimale tijdstraf van 2 minuten.  Hier volgt de iets aangepaste startprocedure:

Groep 1

Waarschuwingssein:    18:55 uur

Voorbereidingssein:     18:56 uur

1 minuut sein:            18:59 uur
Start                        19:00 uur


Groep 2
Waarschuwingssein:    19:05 uur

Voorbereidingssein:     19:06 uur

1 minuut sein:            19:09 uur
Start                        19:10 uur

Veel vaarplezier en tot woensdag op het water.

Groeten,
Linda Dijs

Woensdag 17 augustus

Veel mooiere avonden als dit krijgen we niet. Volop zon een klein beetje wind een lekker temperatuurtje. 26 Boten aan de start. Zoals wel vaker gebeurd hadden de vroege starters nog een klein voordeel met de windsterkte ,maar gedurende de wedstrijd zwakte de wind af om op sommige momenten weer iets aan kracht toe te nemen. We hadden baan 8 en volgens mij hebben we die nog niet gehad dit seizoen. Een leuke baan en er kon gespinakerd worden en daar maakten meerdere boten gebruik van. Zelf ben je druk met je eigen wedstrijd daardoor zie je niet altijd wat er verderop of achter je gebeurd maar er werd voor elke meter gestreden.
Het was onze avond. De boten die normaal gesproken ons inhalen die werden nu door ons ingehaald. Onno Klinge was deze avond voor de verandering een keer redelijk op tijd bij de start met bemanning.  Ik zag hem op sommige rakken snel naderbij komen om in het volgende rak weer bij hem weg te lopen maar wat is dat ding snel zeg! Maar wij gingen lekker op het een na laatste rak hebben wij Cor nog ingehaald met de BM. Fantastisch om voor de eerste keer eerste te worden wel jammer van die 3 minuten, maar misschien koop ik weer een andere boot dan kan ik volgend seizoen weer met een schone lei beginnen. Cor met de BM werd dus 2e en volgens mij is Onno 4e geworden

Een bedankje nog voor iedereen op het startschip, die liggen toch de hele avond op ons te wachten tussen de knutten en gisteren hadden ze nog een boot vlakbij liggen die aan het barbecueën was

Jenne en Dennis.

Woensdag 10 augustus

Met 17 boten aan de start was het afgelopen woensdag weer een gezellige avond zeilen.

Voor de boten die om 19.00 starten was er nog een leuk windje 3-4 die later zou afzakken tot 2 beaufort. Henk, Nel, Wil en Bauke hadden de start weer voor hun rekening genomen en baan 2 gekozen die ondanks de nodige windshiftingen toch goed bleek te zijn. Er werd volop gespinnakerd en van achter in het veld zag ik de nodige battles uitgevochten worden. Mattijs en Remco denderden naar voren in het veld en ook Frans kon zich voorin nestelen. Samen met maarten heb ik in een continu gevecht geprobeerd naar voren te komen. En dat lukte zowaar, vooral omdat de wind af genomen was. Met een geleende bemanning (Nathalie) lukte het om als eerste binnen te komen om 21.15 met kort daarop Maarten en Remco gevolgd door de rest van het veld dat dicht bij elkaar is gebleven.

Nadeel van vroeg finishen is dat je dan niet meer ziet wat er achter je gebeurd. En aangezien ik meestal als een van de laatste start mis ik ook driekwart van de wedstrijd wat er voor me gebeurt. Zo zie je maar Linda heeft wat dat betreft toch een beter zicht en kan het ook beter beschrijven al hoewel ik het verslag van Hans ook uitermate duidelijk vond ondanks dat ik niet heb mee gevaren.

Het woensdag avond seizoen nadert zijn ontknoping en dat zie je terug op het water. Er wordt gestreden om het kampioenschap en de rekenaars onder ons weten exact wat ze moeten doen.

Wat zou nu mooier zijn wanneer de vakantie voorbij is we weer met meer dan 30 boten starten.

Arjan

Woensdag 17 augustus is de laatste keer dat iedereen op zijn eigen tijd start. Dus met hopelijk veel boten aan de start kan er weer  worden gestreden om zoveel mogelijk boten voor te blijven of in te halen.

Tot op het water!

Nathalie

Woensdag 3 augustus 2016

De hele dag stond er een stevige wind en regende het. Maar zoals vaker op de woensdag werd het weer bij de start vriendelijker. Maar de wind bleef, met vervelende vlagen. Ondanks het weer en de vakantie gingen 18 boten van start. En weer baan 4.

Sjoerd, als derde gestart, ging hard. Al snel had hij de eerste plek en bleef daar tot aan de finish. Hij had nog tijd om, achterom kijkend, een sfeer foto te maken (bijgevoegd). Mooie luchten en geen boot in zijn omgeving te zien. Het was duidelijk zijn wind.

Maar niet iedereen kon goed met de vervelende wind overweg. Gemiddeld was het windkracht 3/4 (11-14 knopen), maar het waren de vlagen tot windkracht 6, die het voor velen heel lastig maakte. Bij boei 7 ging Nathalie met de Javelin om (echt helemaal om). Jasper deed hetzelfde op weg naar boei 6. Mark had averij (een oog van de overloop afgebroken) en moest terug naar de haven. Barend had het zwaar, alleen in de Centour, maar kwam als één na laatste (12) over de finish. Helaas hebben 5 boten de race niet (goed) afgemaakt. O.a. Klaas die met zijn Yngling op weg van boei 4 naar boei 6 vast liep. Hij moest los getrokken worden. Een beetje dom, want op bijna dezelfde plek was het hem afgelopen zondag ook al overkomen….

Sjoerd dus eerste, maar de strijd om plek 2 en 3 was fel: een strijd tussen Ynglings. Simon lag tot het laatst op een stevige tweede plek, maar werd een paar meter voor de finish ingehaald door Matthijs.

Ik heb de race vanuit de Avanti meegemaakt. Met moeite lukte het ons om met de vlagen om te gaan. Zo liepen wij direct bij boei 3 tijdens een vlaag flink uit het roer. Overstag, een gijp, geen snelheid en met veel moeite eindelijk boei 3 gerond. Een flink aantal plaatsen verloren, o.a. aan Jenne die snel uitliep. De rest van de race ging echter gecontroleerd en onderweg een paar keer een mooie strijd met Jenne geleverd. Wij wonnen het gevecht en eindigden (weer) op de vierde plaats.

Het was een mooie, maar wat wilde avond.

Hans Aldenkamp

(Avanti)

Hopelijk tot woensdagavond 10 augustus!

Woensdagvond 27 juli 2016

Deze avond bestond uit regen, regen en nog eens regen…  Oja, en er was gelukkig wel wind. Ongeveer 2-3 beaufort. We hebben baan 4 gevaren (Zuid West). Er waren 17 boten aan de start. De eerste start was om 18:54 en de eerste finish was om 21:00 uur.
Verheugend nieuws voor Charlotte in de Ojol. Zij kwam als eerste over de finish. Een mooie eerste plek, voor een dame die slechts 1 wedstrijd heeft gemist. Voor de tweede plek streed Mark met zijn Laser. Frans was “tactisch” in het laatste rak aan het varen en eindigde als 3e. Onze penningmeester Frederik met zijn Randmeer eindigde als laatste en mag volgende week een minuut eerder starten.
Er zijn ook een aantal bakboord / stuurboord situaties geweest. Ik hoop dat dit vanaf heden opgelost is en iedereen zich aan de regels gaat houden. Bakboord heeft voorrang op stuurboord. Stuurboord moet dus overstag.
Er zijn 5 deelnemers die alle wedstrijden tot nu toe hebben meegedaan. Dit zijn Mark, Jasper, Jenne, Matthijs en Jacob. Goed om te zien dat jullie zo enthousiast zijn!
Vanwege mijn vakantie zal de aankomende weken het startschip bemand worden door Wil Dijs en Henk van Hemert samen met Nel Weeren. Het is efficiënt als je je tijdig even aanmeld bij het startschip. Ik wens jullie veel vaarplezier.

Sportieve groeten,

Linda Dijs

Planning 24 en 31 augustus 2016: Gezamenlijke start i.v.m. het vroeg donker worden.
Uitslag berekend op SW cijfer.

18:55 uur: Aanvang startprocedure 1e groep (5 minuten, 4 minuten, 1 minuut, start)
19:00 uur: Start 1e groep

19.00  uur: Aanvang startprocedure 2e groep(5 minuten, 4 minuten, 1 minuut, start)
19:05 uur : Start 2e groep

 

Woensdagvond 20 juli 2016

Het was een super hete zinderende zomerdag. De thermometer tikte de 34”aan. Maar wel met weerswaarschuwingen. Code oranje. Wat betekent dat eigenlijk?  Code oranje: Wees voorbereid:Deze waarschuwing verschijnt op zijn vroegst 24 uur voordat het weerverschijnsel met een zekerheid van minstens 60 procent kan optreden. Oké. Opletten dus. Dat geldt eigenlijk voor iedereen en altijd.
In de middag veranderde het weer rond 16.30uur. De zon vertrok en de lucht werd dreigend en aansluitend begon stevig te waaien. Op de Spiegelplas zag je de meeste boten reageren richting de haven. Ik had zo mijn twijfels over het woensdagavondzeilen. Als dat maar goed gaat. Rond 18.30 uur was de bui wel overgewaaid. Het had niet geregend. Met een windje van 2-2,5 beaufort werd er gestart. De wind was zuid-west. En er waren 28 deelnemers. Een goede opkomst voor midden juli. Meestal zwakt de wind in de loop van de avond af, maar vanavond was dat niet het geval. Er kwam nog een beetje meer wind. Dat was fijn. Wind, een hoge temperatuur en lang licht. Ik denk een van de mooiste zeilavonden van dit seizoen! Daarom hadden wij ook besloten om de hele baan uit te zeilen. De start ging vlotjes. Voor sommigen is het nog steeds lastig om op tijd te starten. Fleur, je mag echt al om 18:54 uur starten.
In de lucht langs de plas zagen wij een bui langs drijven. Wij hadden geluk. Deze bui ging verder en wij hadden nergens last van! We hadden voor baan 4 gekozen. In deze baan zit het rak van boei 4 naar boei 6. En boei 6 is voor sommigen lastig en frustrerend. Rond 21:15 uur finishte de eerste boot. De laatste boot rond 22:15 uur. De 3 boten die als laatste gestart waren, werden 1,2 en 3. Hans met de Javelin 1e. In het laatste rak moest Maarten Goos nog een kleine slag maken, anders liep hij voor het strandje vast. Anders was het een hele close finish geweest. Maarten werd dus 2e en Arjan met de Javelin 3e. Voor volgende week ook allemaal weer een aantal strafminuten. Maar ook verder in het wedstrijd veld werd gestreden voor elke plaats. Berry redde de finish lijn net niet meer en moest eigenlijk overstag. Maar Mark met zijn Laser zat er dicht achter. Uiteindelijk voer Berry met klappende zeilen over de finishlijn om niet overstag te hoeven. Uiteindelijk finishte hij als 11e en werd Mark strak daarachter 12e.Rond 22.00 uur waren er nog een aantal boten onderweg. Wij voeren met het startschip even richting boei 2 om te kijken wie waar nog lag. Uiteindelijk waren dat Ton, Thea, Friso en Fleur. Pieter en Frederik waren op dat moment afgehaakt. Na de laatste finish snel naar de haven. Ik vond dat wij wel een drankje verdiend hadden. Wij vertrekken immers al 18:30 uur. Op het terras bij de kantine zaten de meeste zeilers nog gezellig  een drankje te doen. De meesten hadden heerlijk gezeild. Iedereen had genoten. Het was inderdaad een top zeilavond met fantastisch zeilweer. Kijk daar doe je het nou voor. J

Tot ziens op het water en alvast een fijne vakantie.

Groeten,

Linda Dijs
Nel Weeren

 

Woensdagavond 13 juli 2016

Beste woensdagavondzeilers,

Bijna, was ik mijn briefje kwijt met de uitslagen… Maar na wat zoeken toch het lijstje weer gevonden. Tja de finish ging de laatste keer zo vlot, ik kan na een paar dagen dat echt niet meer reproduceren. Met een heerlijk windje 2-3 beaufort werd er baan 2 gevaren. Het was super mooi zeilweer. De hele dag weinig wind, en ‘s avonds een lopend windje Noord West. Er waren 27 boten aan de start. Best veel voor het begin van de vakantie. Op het startschip zagen wij dat er ook al weer enkele boten terug zijn van vakantie. Ton met de Catalina en Hans Aldenkamp met de Avanti. Zonder Frans dit keer. Hij was naar Italië vertrokken. Zijn bemanning stond zijn mannetje wel hoor. Uiteindelijk finishte de Avanti als 4e. Een mooi resultaat. Iedereen gunde Frans zelfs een 3e plaats en 1 strafminuut. Maar dat was niet zo.
Als eerste finishte Remco en Matthijs met de Yngling. Meteen na de finish hadden zij het hoogste woord. Ja want die 3 strafminuten tellen erg zwaar. Er moest over gepraat worden. Maar het systeem is bikkel hard. 3 minuten = 3 minuten. Geen pardon. Om de tweede plaats werd flink gestreden. Robbert Numan met zijn Ojol tegen Maarten Goos met de X. Uiteindelijk won Robbert met een goed laatste kruisrak. Robbert werd 2e en Maarten Goos 3e.  Dus volgende week de hele groep Ojollen 2 minuten later starten. Om 19:24 uur. Opletten jongens! Hans en Lieke hadden geen geluk. Zij voeren over hun spinaker heen. Hans ging over het voordek om de spinaker te redden. Dit lukte niet, omdat Lieke aan het sturen was. Tot overmaat van ramp sloegen zij toen ook nog om. (Voor Lieke de eerste keer…) En dat werd zwemmen. De eerste boot finishte om 20.45 uur. Dit was Matthijs. De laatste boot finishte om 21.30 uur. Binnen 5 minuten waren de eerste 18 boten  gefinisht. Het veld zat dicht op elkaar. Het is dus super belangrijk om op tijd te starten. De lesboot van de spiegel (Valk) deed  voor het eerst ook mee. Zij hebben nog wel wat zeillessen nodig. Recht tegen de wind in varen kan echt niet. Maar de jongens hadden er lol in. En dat is toch het aller belangrijkste. Over 2 weken doen ze weer mee!

Tot slot wensen wij de vakantiegangers alvast een fijne vakantie toe. Het woensdagavondzeilen gaat gewoon door. Nog 2 woensdagavonden in juli en 5 in augustus. Tot ziens op het water.

Met sportieve groeten,
Nel Weeren en Linda Dijs

 

Woensdagavond 6 juli 2016

Hallo Zeilers

Met een draaiende westenwind hadden wij gekozen voor baan 3. Helaas bleek dit halverwege een bezeilde baan. Sorry daarvoor. Het is vaak moeilijk kiezen voor een goede baan. Er waren 27 boten aan de start. Voor het begin van de vakantieperiode toch nog een heleboel.
Bij de start zagen wij dat Rob Beemster alleen in de Yngling aan het varen was. Klaas heeft longensteking en mocht zeilen van de dokter. Beterschap Klaas!. Ook goed om te zien dat Onno weer voor het eerst na zijn operatie in een Ojol is gestapt. En de hele wedstrijd heeft uitgezeild! Zijn winnaarsmentaliteit komt weer boven. Onno lag als eerste Ojol tijdens de wedstrijd. Dus stoppen was geen optie.
Ton Vendrig moest bij de start nog even naar de wal omdat zijn bemanning ziek was geworden. Helaas kon hij hierdoor niet meer op tijd starten.  En Titus had een vliegende start. Hij kwam  aanvaren een halve minuut voordat er gestart werd. Onno  telde hardop af en alle Ojollen starten keurig op tijd.  Barend met zijn Centour finishte als eerste. Tweede was Jasper en Jenne ging als derde over de finishlijn. Na een babbeltje met Barend blijkt dat hij zijn onderwaterschip van zijn boot heeft schoongemaakt en een dikke laag aangroei heeft verwijderd. Het viel mij gewoon op. Vandaag 1e en vorige week 2e. En hij heeft een nieuw zeilmaatje dat goed kan varen. In het tussenklassement staan er 2 lasers bovenaan.
Dus een tipje voor de boten die altijd in het water liggen: Maak de onderkant van je schip regelmatig schoon. Dit scheelt veel in snelheid. Rond 20.41 uur werd er door de 1e boot  gefinisht en daarna hebben wij gezellig in het clubhuis nog een drankje gedaan. Het was een mooie zeilavond.

Woensdagavond 29 juni 2016

Hallo Zeilers

Deze woensdagavond stond in het teken van veel regen. Met een wind van 4-3 beaufort was het al met al een natte goede zeilavond. Er waren 21 boten aan de start. De wind was ZW, dus baan 4. Dit was de eerste keer voor baan 4. De hele baan is uitgevaren om dat het flink waaide. Het zeilseizoen is al weer halverwege. We hebben 2 maanden gezeild en nog 2 maanden te gaan. De tijd gaat snel. Het eerste rondje tot boei 1 ging vlot. Daarna nog 3-7- 2-finish. Het laatste rakje was een kruisrak en werd er nog veel van plaats gewisseld. Behalve nummer 1 (Sjoerd) en nummer 2 (Barend). Zij konden hun positie vasthouden tot het einde. Nummer 3 Frans heeft ook een goed laatste rak gevaren. Hij wilde graag goed varen om op de 1 e plaats in het tussenklassement te komen. Dit is ook gelukt. Slechts tijdelijk want nu gaat Frans 3 weken met vakantie… Tijd voor de rest van het klassement om hun slag te slaan. In de laatste 200 meter voor de finish draaide Maarten Goos ineens nog een rondje, omdat hij ergens de regels heeft overtreden. Een bijzonder gezicht als je het niet verwacht. En de boot is ook ruim 10 meter. Uiteindelijk kwam alles goed. Nu zijn er nog 9 wedstrijden te gaan.

Het klassement is zeker nog niet bepaald.

Woensdagavond 22 juni 2016

Hallo Zeilers

We begonnen met een heerlijke temperatuur van 24” met een windje tussen de 1 en 2 beaufort.  Maar soms ook dobberen bij een boei met een windje nul. En ook bij Kaap de Misère was het lastig om er omheen te komen. De wind was zuid oost, dus er werd baan 6 gevaren. Er was een record aantal deelnemers van 33 boten. Wel 9 ojollen, 4 javelins , 3  yngling en 3 lasers en de rest natuurlijk.
Jenne had zijn spinaker gehesen aan de schoothoek. Hij heeft wel het hele rak stug zo doorgevaren. Het rak erna ging beter.

Jenne alternative manier spi hijsen
Bij het ronden van boei 1 stond er nog een mooi windje. Het was bijna de langste dag, dus hebben wij besloten om de hele baan uit te varen. De 1e finish was om 21.20 uur. Dit waren Mieke en Renske met de Javelin. Ook 2 en 3 waren een Javelin. Met weinig wind lopen deze bootjes best aardig.

 

Woensdagavond 15 juni 2016

Hallo zeilers,

Na een regenachtige dag met veel hoos buien werd het om 18.30 uur droog en hebben wij de hele avond geen druppel regen meer gezien. Wie had dat gedacht. Op het water bij de start lijn aangekomen bleek dat er toch een licht briesje aan wind stond. Circa  2 beaufort. Overigens werd dit gedurende de avond wel minder. Dat was jammer. De groep met Ojollen wordt weer groter. In totaal waren er 7 aan de start. Het grootste deel van de Ojollen start met elkaar. Goed om te zien dat ook Rob weer meedoet met zijn Ojol. Ja hij komt toch wel helemaal uit Groningen he! In totaal 23 boten aan de start. Een mooi veld. De wind was zuid west, dus werd er baan 4 gevaren. Van 3 naar 7 naar 4 en toen naar 6. Op weg naar boei 6 werd de wind minder en het duurde lang voordat de eerste boten vanuit de polder weer op weg waren naar boei 2.  Omdat er nog zo weinig wind stond hebben wij besloten om bij boei 2 de baan in te korten.  De eerste boot finishte om 21.15 uur, terwijl de laatste om 21.45 uur over de finishlijn voer.  Wat was het motto van de avond? : Spinnakeren loont. Je hebt bij weinig wind een voordeel omdat  het zeiloppervlak gewoon groter is. Bij de finish werd echt gestreden om de 3e plaats. Een mooi gezicht om te zien. Jasper met zijn groene laser, naast Maarten Goos met de WIndex. Twee uitersten. Uiteindelijk was Jasper net voor Maarten op de 3e plaats gefinisht.  En ik kon nog een mooie foto maken van de Avanti met spinaker. Die wil ik jullie natuurlijk niet onthouden.  Maar ook Titus had de wind mee.  Als 5e gefinisht. Licht weer is wel zijn dingetje begreep ik achteraf. Na afloop hebben wij gezellig nog even in het clubhuis een drankje met elkaar gedronken. Het is leuk dat iedereen dat even doet. Met elkaar nog even napraten. Een enthousiaste groep zeilers.

Tot ziens op het water.

Met sportieve groeten,

Linda Dijs

Jasper en Maarten 15-06-2016

Jasper en Maarten

Frans Hess 15-06-2016

Avanti met Spi

Woensdagavond 8 juni 2016

Het was een enerverende avond.  Er stond ongeveer 2-3 beaufort aan wind. De wind was noord, dus baan 1. Deze baan hadden wij nog niet gehad. Friso opende vandaag de wedstrijd met de Centour. In totaal waren 24 deelnemers. Toen de laatste 2 boten gingen starten, waren de eerste boten op weg boei 3. Op zo’n moment lijkt het verschil erg groot. Maar gedurende de wedstrijd worden deze verschillen steeds kleiner. Alle Javelins hadden hun dag niet zo. Nathalie voer samen met Dorette en zij sloegen om tijden het spinnakeren. Een aantal boten boden hulp aan maar zij sloegen dit af. Ze dachten dat zij de boot wel weer overeind zouden krijgen. Maar de dames hadden te weinig  gewicht omdat het spinaker nog stond.  Bram is nog even bij de dames gebleven, om te zien of het wel ging.  Nathalie en Arjan wisselde van Javelin. Daarna sprong  Arjan overboord en ging de boot Nathalie redden. Nathalie heeft de wedstrijd met Lera samen uitgevaren. Arjan heeft een paar boeien overgeslagen en is niet officieel gefinisht.  Bij de finish had ik op bedacht om de finishlijn te verleggen. Uiteindelijk zorgde dit voor veel (!) consternatie en verwarring. Mijn excuses hiervoor. Ik zal dit op deze manier meer doen. Het was wel heel druk in het rak naar de finish. Veel boten kwamen met minimale verschillen aan. Matthijs en Remco lagen 3e vlak voor de finishlijn. Maar zij wilden met de Yingling geen strafminuut van de derde plaats. Dus wachten zij slim… Berry had niets in de gaten en finishte uiteindelijk wel als derde. Met strafminuut. Zo zie je maar weer. Ook bij de finish moet je opletten. Ik heb een tussenklassement opgesteld. Wij zijn alweer 5 weken aan het zeilen. Tot ziens op het water.

Tot volgende week.

Met sportieve groeten,

Linda Dijs

Woensdag 1 juni 2016

Het was een zeilavond met behoorlijk veel wind.  De windvlagen waren best pittig. Ongeveer 4 beaufort en met uitschieters naar 5. Vanwege de wind haakten een deel van de Ojol zeilers af. Er waren 20 boten aan de start. Charlotte (Ojol zeilster) stapte bij Barend aan boord. Op deze manier kan je ook eens met een andere boot varen. Het viel mij op dat bij de start er een groot aantal boten te laat waren. Vooral Jenne spande dit keer de kroon. Wel 2,5 minuten. En wat je bij de start verliest, haal je nooit meer in. Bij boei 8 ging het voor Jasper mis. Door een windvlaag sloeg hij om. Ook heeft hij de giek nog tegen zijn hoofd gehad. In dit rak is ook Jacob met zijn Ojol omgeslagen. Hij had zijn boot snel weer overeind. Maar bij boei 7 ging het voor Jasper nog een keer mis. Daar is Jasper nogmaals omgeslagen en hij lag aan lager wal.  Mark had goed in de gaten gehouden wat er was gebeurt. Hij heeft bij boei 7 een reddingsactie op touw gezet. Zijn eigen laser heeft hij bewust omgelegd, en is toen in het water naar Jasper gezwommen. Daar hebben zij geprobeerd de boot overeind te krijgen. Ondertussen kwam vanaf de wal hulp. Bram en Arno hadden op het terras van het clubhuis gezien wat er gebeurt was. Met de reddingsboot zijn zij Jasper te hulp geschoten. Japser was moe gestreden en lag nog steeds in het water. Daarna is hij in de reddingsboot gehesen en hebben zij  de laser naar de haven gesleept. Ondertussen lag bij boei 5 Frederik met een losgeslagen fok. Even verderop was er een aanvaring geweest tussen Thea en Frederik. Frederik lag stuurboord en  hij heeft Thea nooit gezien.  Frederik zat met zijn bemanning op de rand van de boot. Het is dus belangrijk om goed om je heen te kijken tijdens het zeilen. Thea heeft Frederik midscheeps aangevaren. Daardoor brak de voorstag van Frederik en was er schade aan het dek.  Ook Frederik is door onze helden in de reddingsboot afgevoerd naar de haven.  Omdat het stevig bleef doorwaaien konden wij de volledige baan zeilen. Rond 20.15 uur werd er door de eerste boot gefinisht.  En dat was Cor Brakenhof met de 16m2. Respect hoor. Ik heb Cor behoorlijk schuin zien gaan met vlagen. Tweede werd Ton van Reenen met de Catalina. Op de derde plaats finishte Barend en Charlotte met de White Lady. Zo zie je maar. Bemanning doet goed! Al met al een drukke zeilavond. Ik had zeker geen tijd voor een boekje, zoals sommigen denken…
Na afloop hebben wij nog even lekker wat gedronken en nagepraat in het clubhuis. Het was ook fijn om Onno Klazinga weer te spreken. Na een geslaagde operatie aan zijn nek, hoopt hij dit seizoen toch weer in een Ojol te stappen.
Gelukkig gaat het goed met Jasper, Jacob, Frederik en Thea. Ik wil een beroep op jullie doen om bij calamiteiten goed op elkaar te letten en hulp aan te bieden. Zoals vandaag. Een goed voorbeeld.

Tot volgende week.

Met sportieve groeten,

Linda Dijs

25-05-2016 Hallo woensdagavondzeilers,

2016-05-30-PHOTO-00000970

Finisch Jenne en Mark

 

Het was geen spectaculair zeilweer. Bij de start stond er ongeveer een windje van 1,5 tot 2 beaufort.  Het kleine beetje wind kwam uit het westen en draaide gedurende de avond naar het zuidwesten en weer terug.  We hebben baan 3 West gevaren.
Voor de start werd er door enkele boten driftig op de motor gevaren. Officieel is het niet toegestaan om binnen 5 minuten voor de start, je motor nog aan het hebben. Dus Ton en Jenne, niet meer doen. Door het varen op de motor gleed Ton zelfs te vroeg over de startlijn. Hierdoor had hij een valse start. Ook Anne startte te vroeg. Beiden hebben een rondje gedraaid en gingen weer op weg.
Er was ook weer een nieuwe Ojol zeiler. Arno. Hij zeilde in de boot van Onno Klazinga. In totaal deden er 24 boten mee. Thea ging lekker van start. Helaas kreeg zij pech aan haar stuurwiel. Wegens materiaalpech moest zij de wedstrijd staken.
Ik heb veel boten zien spinakeren. Zoals Charles, Rob, Matthijs,  Nathalie en Hans met hun nieuwe spinaker, Maarten Gillissen en Maarten Goos. Maar ook Sjoerd met zijn Valk. Voor het eerst onder spinaker.  En Jenne heb ik ook zien spinakeren. In het rak van 6 naar 3 viel de wind ook nog even weg. Ik heb allerlei termen voorbij horen komen. Zoals: “weinig wind, nog minder wind, draaiende wind en geen soeps en ga zo maar door. In laatste rak was spannend tussen Mark en Jenne. Mark heeft uiteindelijk gewonnen en Jenne werd tweede. Nathalie als stuurvrouw in de Javelin werd 3e. Hier was zij erg trots op.

Tot ziens op het water op 1 juni a.s.

Met sportieve groeten,

Linda Dijs

18-05-2016 Beste zeilers,

Het weer zag er  voor de start niet stabiel uit. Rond half zeven zijn wij met het startschip het water opgegaan. Ik dacht nog:” Dit is niet veel wind, zal ik het wel door laten gaan?” Maar op de plas bleek dat er toch een rimpeltje wind liep zodat we konden starten. Voor de tweede keer besloten wij voor baan 8.  Noord Oost. Volgens de voorspellingen zou er rond 20.00 uur nog een wind beaufort 4 aankomen. Er waren 23 boten aan de start. De start verliep goed. Niet iedereen was helemaal op tijd. Soms is het voor de zeilers haastwerk om op tijd aan de start te verschijnen. Dit zijn wel belangrijke minuten die je als zeiler. Bij de start kwam Jaap de Vries zich aanmelden. Een nieuwe O-jol zeiler. Hij is recent naar Ankeveen verhuisd en heeft een Ojol gekocht.
Na de start stond boei 2 als eerste op de banenkaart. Een kruisrak. Daarna naar boei 7 en terug kruisen naar boei 3. Berry had zijn spinaker heel mooi staan. Gehesen aan een schoothoek. En dit is niet de eerste keer. Ondertussen begon de wind toe te nemen en ontstonden er windvlagen. Ook begon de wind te draaien. Uiteindelijk wel 180”. In de verte zag je het onweren. Gelukkig hebben wij dat niet gehad. Tijdens een windvlaag is Jaap met zijn Ojol omgeslagen. Het protocol voor de Ojollen startte meteen. Robbert en Jacob zijn naar Jaap toe gevaren. Jaap zat inmiddels op zijn omgedraaide Ojol. Omdat zijn zwaard niet helemaal uit was, lag de boot met zijn mast helemaal naar beneden. Jaap is aan boord gestapt bij Robbert. Zij zijn met z’n drieën naar de kant gevaren en hebben met de reddingsboot van de vereniging de Ojol opgehaald. De overige Ojollen zijn ook gestopt.
Het werd kruisen naar boei 6 en via boei 4 weer voor de wind terug. Vervolgens hebben wij bij boei 1 de finish ingekort. Natuurlijk moest boei 1  wel stuurboord gerond worden.
Als eerste finishte Hans en Lieke met de Javelin. Tijdens een windvlaag ging de boot planeren. Volgens Lieke was dat echt vet. Maarten met de “Windex” finishte als tweede en de Yngling van Matthijs en Remco finishte derde.
Vanavond is maar weer gebleken dat het weer soms onbestendig kan zijn. Een zwemvest is noodzakelijk voor je eigen veiligheid. Zeker gezien de temperatuur van het water. Willen jullie hier rekening mee houden?

Veel vaarplezier voor aankomende woensdag. Tot ziens op het water.

Met sportieve groeten,

Linda Dijs

Startlijst woensdagavondzeilen 25-05-2016

Uitslag woensdagavondzeilen 18-05-2016

Banenkaart mei 2016 Woensdagavondzeilen

11-05-2016 Beste woensdagavondzeilers,
De start van een  nieuw zeilseizoen. Wat een prachtig begin! Met een temperatuur van 24” en een windje 2-3 beaufort zijn de voorspellingen perfect.  Om 17.00 uur is de inschrijving bij WSV de Spiegel. Onder het genot van een drankje en een zonnetje komen de zeilers zich inschrijven. Veel handen schudden en zoenen. Iedereen is enthousiast en heeft er veel zin in.  Jenne heeft een nieuwe boot. Een Optima 92. Ziet er goed uit. En ook Olav is overgestapt naar plastic. Een mooie Ojol met zeilnummer 649. En er is een nieuwe deelneemster, Charlotte Koelink. Zij gaat ook Ojol varen. Dit seizoen wordt er gevaren met een nieuwe banenkaart en een nieuwe boei 6. Het blijft spannend wat de zeilers er van vinden. Na afloop bleek het een geweldige baan te zijn. Ik heb veel positieve reacties!
De startprocedure begon om 18:55 uur. Een enkele deelnemer dacht zelfs dat er een gezamenlijke start was. Maar dat was echt niet zo. Thea  “Eurokruiser”  en Friso  “Loch Nessos” startten als eerste.  Met 28 boten een super opkomst! De wind was noord- oost. Dat betekent vanaf dit jaar baan 8. Met ongeveer een windje van 2-3 beaufort. Als eerste naar boei 2 bij WSV de Tobbe. Andere jaren kwamen wij weinig bij deze boei. En na een paar rakken ook naar de nieuwe boei 6. Gelukkig kon iedereen de boei vinden. Toen later op de avond het hele veld langs boei 1 kwam was het pas 20.19 uur. Veel te vroeg om de baan in te korten. Dus nog een rakje 2 – 7 er achteraan. Ondertussen was het startschip naar boei 7 gevaren om daar de baan in te korten. De finish voor de eerste boot was om  20.40 uur. Het was Maarten Goos met de “Windex”. Vlak daarachter finishte Charles van Swieten met de “Gauwe Blauwe”.  De derde plaats was nog spannend. De “Avanti” met Hans en Rik liet (bewust?) wat ruimte bij de finish boei en ondertussen finishte Arjan met “Mr.Dribble” als derde. Wij lagen met het finishschip niet echt lekker. Een krabbend anker zorgde voor lichte stres. Finishen, lager wal, schrijven, anker ophalen, varen en het anker weer uitgooien.  Alles tegelijk. Maar gelukkig ging het goed en hebben wij geen boot gemist.
Later op de avond, toen de zon allang onder was gegaan, hebben de laatste deelnemers zich nog ingeschreven. Onder het genot van een drankje werd er in de kantine nog veel nagepraat over de geweldige eerste zeilavond van het seizoen 2016.

Veel vaarplezier en tot ziens op het water.
Met sportieve groeten,

Linda Dijs

 

09-05-2016 Beste woensdagavondzeilers,

We gaan starten met het woensdagavondzeilen! Bijgaand de aangepaste startlijst voor woensdag 11 mei a.s.  De 3 Ynglings gaan samen starten starten. Jenne en Jasper hebben een nieuwe boot.

Inschrijven kan woensdag van 17.00 uur tot 18.30 uur bij WSV de Spiegel. Na afloop is inschrijving ook mogelijk. Print dan wel zelf even eerst een banenkaartje uit… Met een nieuwe boei (6) en nieuwe banen is dat zeker aan te bevelen.
Weersverwachting:
Woensdag verandert er weinig met in het zuiden, midden en westen de grootste kans op een regen- of onweersbui. Met 20 tot 25 graden blijft het warm.
Verder wens ik julie veel vaarplezier.
Met sportieve groeten,
Namens de woensdagavondcommissie
Linda Dijs

Bijlagen:

  1. Banenkaart
  2. Inschrijfformulier
  3. Startlijst 11 mei (1 document met tabbladen voor elke week)

05-05-2016 Beste woensdagavondzeilers,

Eindelijk is het dan zover. Met het mooie weer van deze dagen kijken we uit naar een mooi zeilseizoen op de Spiegelplas. Woensdagavond 11 mei a.s. gaan wij starten.

De inschrijving voor het zeilen is op woensdag 11 mei bij WSV de Spiegel tussen 17.00 en 18.30 uur. Inschrijven kan ook na het zeilen. De inschrijfkosten bedragen € 10. Je krijgt een geplastificeerde banenkaart uitgereikt. Op de achterzijde staat een korte uitleg en het regelement. Ik voeg deze bij als pdf bijlage.

Er zijn een aantal wijzigingen:

  1. De startprocedure begint op het water om 18.55 uur bij boei 1. Iets eerder dan vorig jaar. Alle starttijden zijn t.o.v. vorig jaar 5 minuten naar voren gezet.
  2. Na ongeveer 25 jaar hebben wij met een aantal  enthousiaste zeilers een hele nieuwe banenkaart opgesteld. Alle banen zijn gewijzigd.
  3. Er is een nieuwe boei aan de banenkaart toegevoegd. Dit is boei 6.

De wekelijkse communicatie gaat zoals gebruikelijk via de e-mail. Per week ontvang je van mij een nieuwe startlijst en de uitslag.

Communicatie via WhatsApp ivm calamiteiten (bijvoorbeeld aflassen ivm harde wind) op de woensdag zelf:
Met mijn telefoon heb ik een verzendlijst aangemaakt voor calamiteiten. (Via WhatsApp.) Met deze verzendlijst kan ik snel de bijna iedereen bereiken. Het is dus geen WhatsApp groep waar iedereen in zit, maar een verzendlijst. Wil je mijn mobiele telefoonnummer in je eigen telefoon opslaan?  Alleen als je met +31 mijn nummer opslaat, zal je mijn zendbericht t.z.t. ontvangen.

Wij  zijn er klaar voor en kijken uit naar een nieuw vaarseizoen. Tot ziens op het water of op  woensdagavond 11 mei 2016.

Met sportieve groeten,
Namens de woensdagavondcommissie

Linda Dijs.

 

 

Geplaatst op 05/09/2017 om 00:00.

Reageer

Informatie “zeilevenementen najaar 2017″

6 september uitslag Woensdagavond zeilen;
8 september slag om de Zuwe;
10 september Blauwe Wimpel.
 

Het eind van de woensdagavondwedstrijden nadert. Op 6 september zal de prijsuitreiking zijn en weten we wie dit seizoen de beste was. Er zijn nogal wat gegadigden, Frans met zijn nieuwe zeilen, Jenne met zijn upside down spinaker, Mieke en Frank in de Javelin, maar ook Ton Vendrig die al twee keer tweede geworden is. We hebben nog een aantal wedstrijden te gaan, ik verwacht een spannende ontknoping!

De Slag om de Zuwe op vrijdag 8 september

Vrij kort op de prijsuitreiking van de Woensdagavond wedstrijden zijn er nog twee zeilevenementen  voor alle leden. Eerst op 8 september de Slag om de Zuwe, waar iedereen (ook niet-leden) zich voor kan inschrijven. De boten en de wedstrijdleiding worden ingehuurd bij Ottenhome. De wedstrijd zal starten om 18:30 en vooraf of achteraf is er een mogelijkheid om aan de dag-hap deel te nemen. (Meldt a.u.b. even op het formulier of u voor of na de wedstrijd wilt eten)

De Blauwe Wimpel op zondag 10 september

En dan op zondag 10 september de Blauwe Wimpel. De jaarlijkse wedstrijd voor leden in open zeilboten. We roepen iedereen op om deel te nemen en een indrukwekkend veld op de plas te brengen.

Omdat het open zeilboten betreft, zal het een wedstrijd zijn in de klassen: O-Jol, Laser, Javelin en open kielboten*. Om 10:00 uur op de haven verzamelen voor uitleg en indeling.

4 klassen dus, mits elke klasse minimaal 6 deelnemende boten heeft. Roep dus ook je concurrentie op om mee te zeilen, anders kan je klasse niet meezeilen! Omdat de Blauwe Wimpel een verenigingswedstrijd is, moet in ieder geval 1 van de bemanningsleden lid van de vereniging zijn. Indien er op vrijdag 8 september onvoldoende inschrijvingen in een klasse zijn, zal ik degenen die zich ingeschreven hebben hierover berichten.

 De reden voor deze strenge regels is, dat we een eerlijk totaalklassement willen kunnen maken. Dat kan niet als er in een klasse te weinig deelnemers zijn.

Ik verzoek de leden die niet deel willen of kunnen nemen aan de wedstrijd, om zich aan te melden om hun boot beschikbaar te stellen aan andere leden (een lid dat de boot wil gebruiken, zal eerst contact met u opnemen om afspraken over te het gebruik te maken). 

De wedstrijdleiding zal nu niet bestaan uit de wedstrijdleider die we gewend zijn (Rob Beemster), maar uit een vervangster (Esther v.d. Heijden) zodat ook Rob mee kan zeilen. Wilt u ook meekijken op het vlot of hebt u nog vragen, stuur dan even een mail naar vz.zeilen@wsvdespiegel.nl

Tussen de wedstrijden door is het mogelijk om een broodje te bestellen aan de bar, betaling graag met pin of verenigingspas.

We hopen op veel aanmeldingen voor de slag om de Zuwe en voor de Blauwe Wimpel!

 *Open kielboten zijn o.a.: Polyvalk, BM, centaur, randmeer met vaste kiel, yngling

Inschrijfformulier voor de Slag om de Zuwe

Inschrijfformulier voor de Blauwe Wimpel

 

 

Geplaatst op 22/08/2017 om 00:00.

Reageer

3 Uurs Spiegelplas 2017

Beste zeilers,

Hierbij  de uitslag van de 3 Uurs Race 2017 gevaren op de Spiegelplas.

En een live verslag van Frederik Claasen. Frederik en Wouter deden voor het eerst mee!

Het was een mooie zeildag met een lekker lopend windje.

Groeten, Hans en Linda Dijs.

Uitslag 3 Uurs Spiegelplas 2017

Beste Zeilers en Zeilsters, 

Als groentje in het veld van ervaren 3 uurzeilers werd mij voor Linda gevraagd verslag te doen van mijn 3 uurs vuurdoop. Dat doe ik dus hierbij. Ik moet jullie teleurstellen, het zal geen wedstrijd verslag zijn, Wouter (mijn neef en zeilmaat) en ik waren te zeer met ons zelf bezig en hebben eigenlijk het gehele veld uit het oog verloren. We hebben onze eigen race gevaren en dat was al vermoeiend genoeg.  

Allereerst mensen, wat een super weer hadden we en wat geweldig om in een veld van 11 boten te mogen starten. Heel officieel met wedstrijdleiding, startlijn, boeien en finish, regels en handicap. Over dat laatste wil ik het als eerste hebben. Ik heb besloten om een eigen lijst te gaan samenstellen, ik moet het namelijk niet hebben van mijn zeiltalent, maar meer van de cijfers. Ik heb uitgerekend dat een 
SW van 110 (ipv de 109) mij 4 plaatsen zou doen opschuiven, ongelofelijk toch wat een enkel cijfertje kan doen. Het zou ook niet vreemd zijn om met 110 te rekenen omdat er verschillende lijstjes in omloop zijn, in deze lijstjes varieert de SW. Welk lijstje is dan correct, inderdaad het lijstje wat ik zelf ga opstellen.  

Dan de regels, wat is dat ingewikkeld zeg! Ik stel voor dat we de volgende keer gewoon lekker gaan varen, geen gedoe dat je een rak maar twee keer mag afleggen, of dat je op een bepaalde wijze moet starten. Lekker scheuren op de plas. Wouter en ik maakte door die ingewikkelde regels een fout waardoor we zeker 1/2 mijl hebben ingeleverd. Als we dus volgend jaar gewoon lekker gaan varen en met mijn lijstje en regels gaan werken, dan zou ik in de top 3 belanden, kijk dat schiet lekker op. Dan de start en finish lijn, wat onhandig is dat, de volgende keer spreken we gewoon af dat we in het clubhuis starten, simpel toch? Wie het eerst zijn kopje koffie op heeft, sprintje naar de boot, optuigen, vertrekken en de plas op. De finish is dan wie het eerst de bar heeft aangetikt, die mag dan direct een rondje geven. Tot slot de wedstrijdleiding, dat is eigenlijk het enige wat ik zo zou willen houden, ik vind dat Linda en haar man het weer fantastisch hebben gedaan, hulde! 

Om kort te gaan beste zeilers en zeilsters, ik vond het top, ik doe volgend jaar weer mee, binnenkort stuur ik jullie de nieuwe SW lijst plus aangepaste regels toe! 

Met groet ook namens Wouter, 

Frederik (Aquamaniac)

Geplaatst op 29/06/2017 om 09:01.

Reageer

Actueel nieuws

>>Wilt u meer weten over deelname aan “De slag om de Zuwe op 8 september 2017″en deelname aan “De Blauwe Wimpel 2017″ Klik dan HIER

>>Uitslag en deelnemerverslag 3 Uurs Spiegelplas

>>Klik op de link Verslag zeilen op de Zuwe

>>De Spiegeling Digitaal, U kunt hier de laatste uitgave bekijken. LEES VERDER

Geplaatst op 10/10/2016 om 00:00.

Reageer

De Evenementen kalender 2017

Voor tonen klik Hier

Geplaatst op 30/03/2015 om 10:52.

Reageer

Havenmeesters

De Havenmeesters van Watersportvereniging De Spiegel zijn:
Willem Portengen en Ton van Reenen.
zij zijn bereikbaar op Tel 06-52569867 en zullen u graag te woord staan voor een ligplaats in onze mooie haven.

Geplaatst op 10/01/2015 om 15:33.

Reageer

Clubpas. Waar is hij voor en wat als ik hem kwijt raak ???

Eind vorige week is naar alle leden van de Spiegel een persoonlijke clubpas verstuurd.

Deze pas is het bewijs van je lidmaatschap  waar je ook je consumpties in het clubhuis mee kan af rekenen.  Deze pas kan  je opwaarderen aan de kassa in het clubhuis, contant of met PIN en binnenkort ook via internet met Ideal vanaf thuis of waar je ook maar toegang hebt tot internet.

Voor deze laatste mogelijkheid ontvang je binnenkort van Lecredit Sportif inlogcodes waarmee je de pas kan opwaarderen en tevens vanaf thuis kan zien hoeveel krediet er nog op je pas staat. De “nieuwe” kassa die er nu staat is speciaal voor verenigingen ontworpen en is door een ieder met minimale instructies goed te gebruiken.  Opwaarderen van je pas aan de kassa met tegoed het liefst via PIN.

Vanaf  heden is het niet meer mogelijk om consumpties op een bonnetje te laten noteren, er dient direct afgerekent te worden bij elke bestelling die je doet via je clubpas of PIN. Indien er onduidelijkheden zijn, aarzel dan niet om ons te benaderen voor extra informatie. We zijn ervan overtuigd dat dit het draaien van bardiensten vereenvoudigd wat de financiele afwikkeling betreft.

In het geval dat je je clubpas kwijt raakt kun je een mail sturen naar pasverloren(at)wsvdespiegel.nl

Je verloren pas wordt dan meteen geblokkeerd.

Met sportieve groet,

De barcommissie.

Geplaatst op 11/03/2013 om 16:33.

ReageerPowered by WordPress   |    Site Edit   |    WebMail Login   |    Plesk Login   |    About   |    Contact
.