WSV de Spiegel

Welkom bij Watersportvereniging “de Spiegel”, Nederhorst den Berg.

Je bekijkt momenteel de afdeling `Zeilen`.

3 Uurs Spiegelplas 2017

Beste zeilers,

Hierbij  de uitslag van de 3 Uurs Race 2017 gevaren op de Spiegelplas.

En een live verslag van Frederik Claasen. Frederik en Wouter deden voor het eerst mee!

Het was een mooie zeildag met een lekker lopend windje.

Groeten, Hans en Linda Dijs.

Uitslag 3 Uurs Spiegelplas 2017

Beste Zeilers en Zeilsters, 

Als groentje in het veld van ervaren 3 uurzeilers werd mij voor Linda gevraagd verslag te doen van mijn 3 uurs vuurdoop. Dat doe ik dus hierbij. Ik moet jullie teleurstellen, het zal geen wedstrijd verslag zijn, Wouter (mijn neef en zeilmaat) en ik waren te zeer met ons zelf bezig en hebben eigenlijk het gehele veld uit het oog verloren. We hebben onze eigen race gevaren en dat was al vermoeiend genoeg.  

Allereerst mensen, wat een super weer hadden we en wat geweldig om in een veld van 11 boten te mogen starten. Heel officieel met wedstrijdleiding, startlijn, boeien en finish, regels en handicap. Over dat laatste wil ik het als eerste hebben. Ik heb besloten om een eigen lijst te gaan samenstellen, ik moet het namelijk niet hebben van mijn zeiltalent, maar meer van de cijfers. Ik heb uitgerekend dat een 
SW van 110 (ipv de 109) mij 4 plaatsen zou doen opschuiven, ongelofelijk toch wat een enkel cijfertje kan doen. Het zou ook niet vreemd zijn om met 110 te rekenen omdat er verschillende lijstjes in omloop zijn, in deze lijstjes varieert de SW. Welk lijstje is dan correct, inderdaad het lijstje wat ik zelf ga opstellen.  

Dan de regels, wat is dat ingewikkeld zeg! Ik stel voor dat we de volgende keer gewoon lekker gaan varen, geen gedoe dat je een rak maar twee keer mag afleggen, of dat je op een bepaalde wijze moet starten. Lekker scheuren op de plas. Wouter en ik maakte door die ingewikkelde regels een fout waardoor we zeker 1/2 mijl hebben ingeleverd. Als we dus volgend jaar gewoon lekker gaan varen en met mijn lijstje en regels gaan werken, dan zou ik in de top 3 belanden, kijk dat schiet lekker op. Dan de start en finish lijn, wat onhandig is dat, de volgende keer spreken we gewoon af dat we in het clubhuis starten, simpel toch? Wie het eerst zijn kopje koffie op heeft, sprintje naar de boot, optuigen, vertrekken en de plas op. De finish is dan wie het eerst de bar heeft aangetikt, die mag dan direct een rondje geven. Tot slot de wedstrijdleiding, dat is eigenlijk het enige wat ik zo zou willen houden, ik vind dat Linda en haar man het weer fantastisch hebben gedaan, hulde! 

Om kort te gaan beste zeilers en zeilsters, ik vond het top, ik doe volgend jaar weer mee, binnenkort stuur ik jullie de nieuwe SW lijst plus aangepaste regels toe! 

Met groet ook namens Wouter, 

Frederik (Aquamaniac)

Geplaatst door Secretaris op 29/06/2017 om 09:01. Reageer

Stremming Vechtbrug N236

Via deze weg willen wij u informeren over de aankomende werkzaamheden en de stremming voor het vaarverkeer in verband met werkzaamheden aan de Vechtbrug.

Van woensdag 19 juli 18:00 uur tot donderdag 20 juli 09:00 worden het beweegbare deel van de brug en de contragewichten aangevoerd en geplaatst. Hierdoor is de Vecht ter plaatse van de Gooilandseweg gestremd voor al het vaarverkeerDe werkzaamheden worden direct boven en naast de vaargeul uitgevoerd. Doorvaart is daardoor niet mogelijk.

Heeft u naar aanleiding van deze mail nog vragen dan kunt u contact opnemen met ondergetekende.

Met vriendelijke groet, 
Abe Schuring 
Omgevingsmanager Reconstructie N236 en Vechtbrug

Omgevingstelefoon: 06 – 27 84 11 96
E-mail: N236-vechtbrug@boskalis.com

Geplaatst door Secretaris op om 08:41. Reageer

Masterclass Laserzeilen 01 juli 2017

Laser 01Op 1 juli organiseert de zeillescommissie een masterclass laserzeilen. Alle jeugdleden die de Optimist zijn ontgroeid en volwassen leden die een laser hebben of zouden willen zeilen, zijn van harte welkom!

Als deze masterclass een succes wordt, zal de zeillescommissie voor het jaar daarop een volwLaser 03aardige cursus laserzeilen organiseren.  Net zoals bij de Optimisten- en kielbootlessen kunnen dan de officiële KNWV diploma’s voor deze klasse bij onze watersportvereniging worden behaald.

Als je mee wilt doen, geef dan uiterlijk 25 juni je naam en geboortedatum even door via vz.zeilen@wsvdespiegel.nl

De Laser Masterclass zal aanstaande zaterdag van 12 tot circa 15 uur plaatsvinden

Geplaatst door Secretaris op 26/06/2017 om 10:12. Reageer

De voorjaarseditie van Slag om de Zuwe

Vrijdag 12 mei 2017, de voorjaarseditie van Slag om de Zuwe.

 

Met 11 teams verschijnen we bij Ottenhome, waar we eerst een borreltje nemen en een sateetje eten.

Om 18:30 krijgen we de uitleg van Hans, de wedstrijdleider. 

Het weer van de avond is droog met een zonnetje, weinig wind maar er is wel een waarschuwing voor onweer. 

Het plan is om 2 korte wedstrijden te zeilen en met elf boten hebben we een leuk veld.

Er is vooral bij de start weinig wind en omdat  niet iedereen daar even handig mee om gaat ontstaat er  een langgerekt veld.

Maar, in tegenstelling tot vorig jaar, weet iedereen te finishen.

Na 5 minuten varen we nog een tweede ronde. Deze wedstrijd wordt helaas halverwege gestopt omdat het onweer wel erg dichtbij komt.

We gaan met spoed peddelend terug de haven in en net voor de bui losbarst zitten we allemaal binnen.

Met een drankje worden de verhalen gedeeld en de prijzen verdeeld:

1e plaats: Arjan van Wessem en Linda Dijs

2e plaats: Cor en Erwin Brakenhof

3e plaats: Mathijs Wagemans en Marjolijne van Huissteden

Ik kijk terug op een erg gezellige avond en leuke wedstrijd. Een herkansing krijgen we op 8 september met de najaarswedstrijd.

Ik hoop op veel aanmeldingen!

Met vriendelijke groet,

Sjoerd Oskam

zuwe 001 Zuwe 002 zuwe 003

Geplaatst door Secretaris op 26/05/2017 om 08:17. Reageer

Zeillessen

Dit seizoen is de nieuwe zeillescommissie gestart, bestaande uit Charles van Swieten, Barend Ravenhorst, Evert-Jan van Katwijk, Fred van Schaik, Adriaan van Rossem en Gerard Hagendoorn. De eerste wapenfeiten van de commissie zijn het Optimisten programma op de watersportdag en natuurlijk de start van de zeillessen in de open kielboot. Voor deze lessen hebben zich 4 enthousiaste deelneemsters aangemeld: Astrid Bron, Saskia Mous, Lian Hesselmans-ten Berge en Amanda Hesselmans.

Astrid en Saskia wilden goed leren zeilen in hun eigen nieuwe Centaur en kregen daarin les. Lian en Amanda hadden nog geen ervaring in een open kielboot en hebben plaatsgenomen in de nieuwe verenigingsboot ‘De Spiegel’ (een polyvalk). Onder bezielende leiding van Barend, Evert Jan en Adriaan hebben zij de basisopleiding van het zeilen gedaan.

Na 10 lesweken stond op 4 juli het examen gepland. En ondanks alle voorbereidingen is zoiets toch wel spannend. De theorie kun je thuis aanleren, maar het praktijkgedeelte moet dan natuurlijk ook goed gaan. Fred en Gerard hebben de examens afgenomen en voor iedereen was de uitslag positief, geslaagd voor het CWO1 examen, gefeliciteerd dames!

Om het enthousiasme de komende weken nog wat verder aan te wakkeren, is afgesproken dat ze dit seizoen allemaal nog een paar keer met een instructeur mee zullen varen op de mooiste zeilavond van de week, en deelnemen aan een woensdagavond wedstrijd.

Op de foto onze cursisten en de zeilcommissie (Charles, coördinator Jeugdzeilen ontbreekt)

Staand: Astrid, Saskia, Barend, Evert-Jan, Lian, Amanda en zittend: Fred, Adriaan en Gerard.

Ik nodig iedereen uit die volgend jaar zeilles (kielboot of kinderzeilles) wil volgen, om zich bij mij te melden. We gaan de komende maanden hard aan het werk om voor volgend jaar een mooi programma aan zeillessen te kunnen aanbieden! Ook wil ik iedereen er attent op maken dat de verenigingsboot te gebruiken is door de leden. Op de website staan hier de regels voor.

 

Meer weten klik HIERbc2b7a2cf326a1fbdde0af2484424b91

Geplaatst door Secretaris op 31/03/2015 om 12:22. ReageerPowered by WordPress   |    Site Edit   |    WebMail Login   |    Plesk Login   |    About   |    Contact
.