WSV de Spiegel

Welkom bij Watersportvereniging “de Spiegel”, Nederhorst den Berg.

Je bekijkt momenteel de afdeling `Zeilen`.

Nederlands Kampioenschap Sharpie Sprint 2017

Op 23 en 24 september zal op de Spiegelplas het NK Sharpie sprint worden gehouden.

In een serie korte (vandaar sprint) wedstrijden, waarbij de zeilers in kleine groepjes tegen elkaar varen, zal worden uitgemaakt wie de sprint kampioen van Nederland is.

Naar verwachting zullen er ca. 20 Sharpies deelnemen en die worden per wedstrijdserie verdeelt over 3 groepen van 6 of 7 boten. De groepen worden steeds met tussenpozen van 5 min gestart en varen dan een wedstrijd van ca. 15 min. Als iedereen gefinisht is volgt er een nieuwe verdeling over de 3 groepen en starten we weer een nieuwe wedstrijdserie. Over de 2 wedstrijddagen vaart iedere deelnemer dan 14 wedstrijden en mogen wij als comité dus 14 x 3 = 42 keer een groep weg starten.

Al met al belooft het dus een druk, maar gezellig weekeind te worden.

Hieronder zijn de benodigde documenten van het evenement te vinden :

NOR Sprint_kampioenschap_2017_Sharpie GG def

Wedstrijdbepalingen_nederlands_kampioenschap_2017_Sharpie sprint gg def

AddendumQversion20170612-[22902]

mededeling 01

mededeling 02

mededeling 03

 

Wij wensen de deelnemers veel succes,

 

Rob Beemster

Wedstrijdcomtié WSV de Spiegel

.

Geplaatst door Wedstrijdcommissie op 15/09/2017 om 15:27. Reageer

Informatie “zeilevenementen najaar 2017″

6 september uitslag Woensdagavond zeilen;
8 september slag om de Zuwe;
10 september Blauwe Wimpel.
 

Het eind van de woensdagavondwedstrijden nadert. Op 6 september zal de prijsuitreiking zijn en weten we wie dit seizoen de beste was. Er zijn nogal wat gegadigden, Frans met zijn nieuwe zeilen, Jenne met zijn upside down spinaker, Mieke en Frank in de Javelin, maar ook Ton Vendrig die al twee keer tweede geworden is. We hebben nog een aantal wedstrijden te gaan, ik verwacht een spannende ontknoping!

De Slag om de Zuwe op vrijdag 8 september

Vrij kort op de prijsuitreiking van de Woensdagavond wedstrijden zijn er nog twee zeilevenementen  voor alle leden. Eerst op 8 september de Slag om de Zuwe, waar iedereen (ook niet-leden) zich voor kan inschrijven. De boten en de wedstrijdleiding worden ingehuurd bij Ottenhome. De wedstrijd zal starten om 18:30 en vooraf of achteraf is er een mogelijkheid om aan de dag-hap deel te nemen. (Meldt a.u.b. even op het formulier of u voor of na de wedstrijd wilt eten)

De Blauwe Wimpel op zondag 10 september

En dan op zondag 10 september de Blauwe Wimpel. De jaarlijkse wedstrijd voor leden in open zeilboten. We roepen iedereen op om deel te nemen en een indrukwekkend veld op de plas te brengen.

Omdat het open zeilboten betreft, zal het een wedstrijd zijn in de klassen: O-Jol, Laser, Javelin en open kielboten*. Om 10:00 uur op de haven verzamelen voor uitleg en indeling.

4 klassen dus, mits elke klasse minimaal 6 deelnemende boten heeft. Roep dus ook je concurrentie op om mee te zeilen, anders kan je klasse niet meezeilen! Omdat de Blauwe Wimpel een verenigingswedstrijd is, moet in ieder geval 1 van de bemanningsleden lid van de vereniging zijn. Indien er op vrijdag 8 september onvoldoende inschrijvingen in een klasse zijn, zal ik degenen die zich ingeschreven hebben hierover berichten.

 De reden voor deze strenge regels is, dat we een eerlijk totaalklassement willen kunnen maken. Dat kan niet als er in een klasse te weinig deelnemers zijn.

Ik verzoek de leden die niet deel willen of kunnen nemen aan de wedstrijd, om zich aan te melden om hun boot beschikbaar te stellen aan andere leden (een lid dat de boot wil gebruiken, zal eerst contact met u opnemen om afspraken over te het gebruik te maken). 

De wedstrijdleiding zal nu niet bestaan uit de wedstrijdleider die we gewend zijn (Rob Beemster), maar uit een vervangster (Esther v.d. Heijden) zodat ook Rob mee kan zeilen. Wilt u ook meekijken op het vlot of hebt u nog vragen, stuur dan even een mail naar vz.zeilen@wsvdespiegel.nl

Tussen de wedstrijden door is het mogelijk om een broodje te bestellen aan de bar, betaling graag met pin of verenigingspas.

We hopen op veel aanmeldingen voor de slag om de Zuwe en voor de Blauwe Wimpel!

 *Open kielboten zijn o.a.: Polyvalk, BM, centaur, randmeer met vaste kiel, yngling

Inschrijfformulier voor de Slag om de Zuwe

Inschrijfformulier voor de Blauwe Wimpel

 

 

Geplaatst door Secretaris op 22/08/2017 om 00:00. Reageer

3 Uurs Spiegelplas 2017

Beste zeilers,

Hierbij  de uitslag van de 3 Uurs Race 2017 gevaren op de Spiegelplas.

En een live verslag van Frederik Claasen. Frederik en Wouter deden voor het eerst mee!

Het was een mooie zeildag met een lekker lopend windje.

Groeten, Hans en Linda Dijs.

Uitslag 3 Uurs Spiegelplas 2017

Beste Zeilers en Zeilsters, 

Als groentje in het veld van ervaren 3 uurzeilers werd mij voor Linda gevraagd verslag te doen van mijn 3 uurs vuurdoop. Dat doe ik dus hierbij. Ik moet jullie teleurstellen, het zal geen wedstrijd verslag zijn, Wouter (mijn neef en zeilmaat) en ik waren te zeer met ons zelf bezig en hebben eigenlijk het gehele veld uit het oog verloren. We hebben onze eigen race gevaren en dat was al vermoeiend genoeg.  

Allereerst mensen, wat een super weer hadden we en wat geweldig om in een veld van 11 boten te mogen starten. Heel officieel met wedstrijdleiding, startlijn, boeien en finish, regels en handicap. Over dat laatste wil ik het als eerste hebben. Ik heb besloten om een eigen lijst te gaan samenstellen, ik moet het namelijk niet hebben van mijn zeiltalent, maar meer van de cijfers. Ik heb uitgerekend dat een 
SW van 110 (ipv de 109) mij 4 plaatsen zou doen opschuiven, ongelofelijk toch wat een enkel cijfertje kan doen. Het zou ook niet vreemd zijn om met 110 te rekenen omdat er verschillende lijstjes in omloop zijn, in deze lijstjes varieert de SW. Welk lijstje is dan correct, inderdaad het lijstje wat ik zelf ga opstellen.  

Dan de regels, wat is dat ingewikkeld zeg! Ik stel voor dat we de volgende keer gewoon lekker gaan varen, geen gedoe dat je een rak maar twee keer mag afleggen, of dat je op een bepaalde wijze moet starten. Lekker scheuren op de plas. Wouter en ik maakte door die ingewikkelde regels een fout waardoor we zeker 1/2 mijl hebben ingeleverd. Als we dus volgend jaar gewoon lekker gaan varen en met mijn lijstje en regels gaan werken, dan zou ik in de top 3 belanden, kijk dat schiet lekker op. Dan de start en finish lijn, wat onhandig is dat, de volgende keer spreken we gewoon af dat we in het clubhuis starten, simpel toch? Wie het eerst zijn kopje koffie op heeft, sprintje naar de boot, optuigen, vertrekken en de plas op. De finish is dan wie het eerst de bar heeft aangetikt, die mag dan direct een rondje geven. Tot slot de wedstrijdleiding, dat is eigenlijk het enige wat ik zo zou willen houden, ik vind dat Linda en haar man het weer fantastisch hebben gedaan, hulde! 

Om kort te gaan beste zeilers en zeilsters, ik vond het top, ik doe volgend jaar weer mee, binnenkort stuur ik jullie de nieuwe SW lijst plus aangepaste regels toe! 

Met groet ook namens Wouter, 

Frederik (Aquamaniac)

Geplaatst door Secretaris op 29/06/2017 om 09:01. ReageerPowered by WordPress   |    Site Edit   |    WebMail Login   |    Plesk Login   |    About   |    Contact
.