WSV de Spiegel

Welkom bij Watersportvereniging “de Spiegel”, Nederhorst den Berg.

Je bekijkt momenteel de afdeling `Evenementen`.

3 Uurs Spiegelplas 2017

Beste zeilers,

Hierbij  de uitslag van de 3 Uurs Race 2017 gevaren op de Spiegelplas.

En een live verslag van Frederik Claasen. Frederik en Wouter deden voor het eerst mee!

Het was een mooie zeildag met een lekker lopend windje.

Groeten, Hans en Linda Dijs.

Uitslag 3 Uurs Spiegelplas 2017

Beste Zeilers en Zeilsters, 

Als groentje in het veld van ervaren 3 uurzeilers werd mij voor Linda gevraagd verslag te doen van mijn 3 uurs vuurdoop. Dat doe ik dus hierbij. Ik moet jullie teleurstellen, het zal geen wedstrijd verslag zijn, Wouter (mijn neef en zeilmaat) en ik waren te zeer met ons zelf bezig en hebben eigenlijk het gehele veld uit het oog verloren. We hebben onze eigen race gevaren en dat was al vermoeiend genoeg.  

Allereerst mensen, wat een super weer hadden we en wat geweldig om in een veld van 11 boten te mogen starten. Heel officieel met wedstrijdleiding, startlijn, boeien en finish, regels en handicap. Over dat laatste wil ik het als eerste hebben. Ik heb besloten om een eigen lijst te gaan samenstellen, ik moet het namelijk niet hebben van mijn zeiltalent, maar meer van de cijfers. Ik heb uitgerekend dat een 
SW van 110 (ipv de 109) mij 4 plaatsen zou doen opschuiven, ongelofelijk toch wat een enkel cijfertje kan doen. Het zou ook niet vreemd zijn om met 110 te rekenen omdat er verschillende lijstjes in omloop zijn, in deze lijstjes varieert de SW. Welk lijstje is dan correct, inderdaad het lijstje wat ik zelf ga opstellen.  

Dan de regels, wat is dat ingewikkeld zeg! Ik stel voor dat we de volgende keer gewoon lekker gaan varen, geen gedoe dat je een rak maar twee keer mag afleggen, of dat je op een bepaalde wijze moet starten. Lekker scheuren op de plas. Wouter en ik maakte door die ingewikkelde regels een fout waardoor we zeker 1/2 mijl hebben ingeleverd. Als we dus volgend jaar gewoon lekker gaan varen en met mijn lijstje en regels gaan werken, dan zou ik in de top 3 belanden, kijk dat schiet lekker op. Dan de start en finish lijn, wat onhandig is dat, de volgende keer spreken we gewoon af dat we in het clubhuis starten, simpel toch? Wie het eerst zijn kopje koffie op heeft, sprintje naar de boot, optuigen, vertrekken en de plas op. De finish is dan wie het eerst de bar heeft aangetikt, die mag dan direct een rondje geven. Tot slot de wedstrijdleiding, dat is eigenlijk het enige wat ik zo zou willen houden, ik vind dat Linda en haar man het weer fantastisch hebben gedaan, hulde! 

Om kort te gaan beste zeilers en zeilsters, ik vond het top, ik doe volgend jaar weer mee, binnenkort stuur ik jullie de nieuwe SW lijst plus aangepaste regels toe! 

Met groet ook namens Wouter, 

Frederik (Aquamaniac)

Geplaatst door Secretaris op 29/06/2017 om 09:01. Reageer

Masterclass Laserzeilen 01 juli 2017

Laser 01Op 1 juli organiseert de zeillescommissie een masterclass laserzeilen. Alle jeugdleden die de Optimist zijn ontgroeid en volwassen leden die een laser hebben of zouden willen zeilen, zijn van harte welkom!

Als deze masterclass een succes wordt, zal de zeillescommissie voor het jaar daarop een volwLaser 03aardige cursus laserzeilen organiseren.  Net zoals bij de Optimisten- en kielbootlessen kunnen dan de officiële KNWV diploma’s voor deze klasse bij onze watersportvereniging worden behaald.

Als je mee wilt doen, geef dan uiterlijk 25 juni je naam en geboortedatum even door via vz.zeilen@wsvdespiegel.nl

De Laser Masterclass zal aanstaande zaterdag van 12 tot circa 15 uur plaatsvinden

Geplaatst door Secretaris op 26/06/2017 om 10:12. Reageer

Informatie “Slag om de Zuwe 2017″

Aan allen die dit lezen.

Later dit jaar op vrijdag 8 september organiseert Watersportvereniging “De Spiegel”een zeilwedstrijd met 16 kwadraats “De slag om de Zuwe”.  Een wedstrijd bij watersportbedrijf Ottenhome en de start is om 19.00 uur.

Alle deelnemers varen met een gelijk type boot.

Leden van Watersportvereniging “De Spiegel” en niet leden van deze vereniging zijn van harte welkom, speciaal alle deelnemers van de woensdagavond zeilwedstrijden op de Spiegelplas.

De deelnemers kunnen ervaren wat wedstrijdzeilen is en hun krachten meten met anderen die in een gelijkwaardige boot varen.

De wedstrijd is dus voor leden van watersportvereniging “De Spiegel” en voor niet leden.

De wedstrijd wordt uitgezet door Ottenhome. We starten om 19.00 uur en alle deelnemers varen in een gelijkwaardige boot, zonder spinaker, trapeze of gepolijste bodem.

Aanmelden kan HIER.

Schrijf je 1 persoon in, dan zullen wij een 2e bemanningslid bij je plaatsen. Je kunt max. twee bemanningsleden inschrijven, omdat we ervan uitgaan dat je dan het meest competitief bent. Neem je een derde bemanningslid mee, denk dan aan een zwemvest (er zitten er 2 bij elke boot).

De kosten voor de boothuur moeten tussen 17.30 en 18.30 uur contant aan Sjoerd Oskam worden betaald, na betaling krijg je een boot toegewezen. (Sjoerd zou het op prijs stellen wanneer je gepast geld meeneemt.)

De kosten voor deelname bedragen de boothuur.
De boothuur inclusief twee zwemvesten bedraagt € 20.  Per ingeschreven persoon zal dus € 10 worden geïnd.
Geef in het inschrijfformulier duidelijk aan wanneer je gebruik wilt maken van de maaltijd (sateetje voor € 12,50), dan kunnen wij het restaurant vooraf informeren hoeveel ze klaar moeten maken. De kosten voor de maaltijd en drank moet je zelf aan Ottenhome voldoen. In verband met de briefing om 18.30 is het handig om op 17.30 aan te schuiven voor de maaltijd.
Na de wedstrijd praten we natuurlijk nog even na en proosten op de winnaars.
Ik hoop op een grote opkomst.
Met vriendelijke groet,

Sjoerd Oskam

NB. Let op: indien er schade gevaren wordt geldt een eigen risico van € 250 per geval. Schade is onwaarschijnlijk, maar het is wel belangrijk dit mee te nemen tijdens de wedstrijd.

 

Geplaatst door Secretaris op 19/03/2017 om 12:41. Reageer

De Evenementen kalender 2017

Voor tonen klik Hier

Geplaatst door Secretaris op 30/03/2015 om 10:52. ReageerPowered by WordPress   |    Site Edit   |    WebMail Login   |    Plesk Login   |    About   |    Contact
.