WSV de Spiegel

Welkom bij Watersportvereniging “de Spiegel”, Nederhorst den Berg.
Vorig artikel:   Volgend artikel:

3 Uurs Spiegelplas 2017

Beste zeilers,

Hierbij  de uitslag van de 3 Uurs Race 2017 gevaren op de Spiegelplas.

En een live verslag van Frederik Claasen. Frederik en Wouter deden voor het eerst mee!

Het was een mooie zeildag met een lekker lopend windje.

Groeten, Hans en Linda Dijs.

Uitslag 3 Uurs Spiegelplas 2017

Beste Zeilers en Zeilsters, 

Als groentje in het veld van ervaren 3 uurzeilers werd mij voor Linda gevraagd verslag te doen van mijn 3 uurs vuurdoop. Dat doe ik dus hierbij. Ik moet jullie teleurstellen, het zal geen wedstrijd verslag zijn, Wouter (mijn neef en zeilmaat) en ik waren te zeer met ons zelf bezig en hebben eigenlijk het gehele veld uit het oog verloren. We hebben onze eigen race gevaren en dat was al vermoeiend genoeg.  

Allereerst mensen, wat een super weer hadden we en wat geweldig om in een veld van 11 boten te mogen starten. Heel officieel met wedstrijdleiding, startlijn, boeien en finish, regels en handicap. Over dat laatste wil ik het als eerste hebben. Ik heb besloten om een eigen lijst te gaan samenstellen, ik moet het namelijk niet hebben van mijn zeiltalent, maar meer van de cijfers. Ik heb uitgerekend dat een 
SW van 110 (ipv de 109) mij 4 plaatsen zou doen opschuiven, ongelofelijk toch wat een enkel cijfertje kan doen. Het zou ook niet vreemd zijn om met 110 te rekenen omdat er verschillende lijstjes in omloop zijn, in deze lijstjes varieert de SW. Welk lijstje is dan correct, inderdaad het lijstje wat ik zelf ga opstellen.  

Dan de regels, wat is dat ingewikkeld zeg! Ik stel voor dat we de volgende keer gewoon lekker gaan varen, geen gedoe dat je een rak maar twee keer mag afleggen, of dat je op een bepaalde wijze moet starten. Lekker scheuren op de plas. Wouter en ik maakte door die ingewikkelde regels een fout waardoor we zeker 1/2 mijl hebben ingeleverd. Als we dus volgend jaar gewoon lekker gaan varen en met mijn lijstje en regels gaan werken, dan zou ik in de top 3 belanden, kijk dat schiet lekker op. Dan de start en finish lijn, wat onhandig is dat, de volgende keer spreken we gewoon af dat we in het clubhuis starten, simpel toch? Wie het eerst zijn kopje koffie op heeft, sprintje naar de boot, optuigen, vertrekken en de plas op. De finish is dan wie het eerst de bar heeft aangetikt, die mag dan direct een rondje geven. Tot slot de wedstrijdleiding, dat is eigenlijk het enige wat ik zo zou willen houden, ik vind dat Linda en haar man het weer fantastisch hebben gedaan, hulde! 

Om kort te gaan beste zeilers en zeilsters, ik vond het top, ik doe volgend jaar weer mee, binnenkort stuur ik jullie de nieuwe SW lijst plus aangepaste regels toe! 

Met groet ook namens Wouter, 

Frederik (Aquamaniac)

Voeg toe aan:  Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Toevoegen aan Furl Voeg toe aan je favorieten op Technorati Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter Maak een notitie op deze pagina met Fleck

Geplaatst 2 maanden, 3 weken geleden, op 29/06/2017 door Secretaris op 09:01.

Reageer

Je kunt niet reageren.Powered by WordPress   |    Site Edit   |    WebMail Login   |    Plesk Login   |    About   |    Contact
.