Aanvullende informatie Corona

Geplaatst op 03-04-2020  -  Categorie: Verenigingsinformatie

Met het mooie weer in aantocht zou je natuurlijk graag weer gebruik willen maken van de faciliteiten van onze mooie haven. Helaas houdt het COVID-19 virus de hele wereld in een houdgreep wat een enorme invloed heeft op ons dagelijks leven en wat ons beperkt in onze vrijheid.

Zoals je ongetwijfeld hebt vernomen, heeft ons kabinet de maatregelen verlengd tot 29 april. We mogen alleen met onze partner of gezin samen de straat op. Ouderen en kwetsbare liever helemaal niet. En samen een terrasje mag nu ook even niet. Het verbod op bijeenkomsten en evenementen blijft van kracht tot 1 juni. En ga zo maar door.

Als bestuur conformeren wij ons aan deze maatregelen en de noodverordening Gooi en Vechtstreek, waardoor helaas de gezelligheid op onze haven met al haar activiteiten tot het nulpunt is gedaald. Maar de maatregelen dienen tenslotte een hoger doel: de gezondheid van ons allen.

Hoe vertaalt zich dat naar onze vereniging:
• Het terras en clubhuis incl. de sanitaire voorzieningen zijn gesloten tot 29 april.
• Alle roei-activiteiten zijn opgeschort tot 29 april.
• De geplande ALV van 18 april wordt uitgesteld naar een nog nader te bepalen datum.
• De geplande werkbeurten van 18 april en 9 mei worden uitgesteld.
• Het rondje Noord Holland (24-27 april) is geannuleerd.
• De vlootschouw Optimisten en Lasers op 25 april is geannuleerd.
• De zeillessen worden uitgesteld en er wordt gekeken naar alternatieven na de zomer.
• De Spiegelrace van 16 mei is afgelast en er wordt gekeken naar een alternatief.
• De Wherries op 21 mei zijn geannuleerd.
• De woensdagavondwedstrijden zijn tot nader order uitgesteld.

De eerder uitgestelde boten te waterlating gaat op op 18 april wél door, echter volgens een volledig aangepaste en verantwoorde werkwijze. Betreffende leden zullen separaat hierover worden geïnformeerd.

Het is voor leden met een ligplaats natuurlijk toegestaan om de haven te betreden, doch slechts met eigen partner en/of gezin. De minimum onderlinge afstand van 1,5m met andere leden moet altijd gerespecteerd worden. Wil je gezellig doen met andere leden, doe dat dan elk vanaf je eigen boot, zodat de 1,5 meter gewaarborgd blijft. Pak alstublieft niet de eigen stoelen om op het terras te zetten. Dat mag nu even niet.

Bestuurlijk zal de vereniging op afstand worden geleid. Het niet doorgaan van de ALV op 18 April is heel vervelend, maar zal ingehaald worden zodra we dat gezamenlijk weer op een gezonde manier kunnen doen. Dat kan dus betekenen dat we pas een ALV kunnen uitschrijven, als het jaar dan voor bijna de helft (of meer) voorbij is. De bestuursleden die aftredend zijn, blijven in functie tot deze ALV.

Vragen aan het bestuur ?

Bel ons dan even of vul het contactformulier in, dan maken we een afspraak. Wij leven in dezelfde onzekerheid als iedereen en snappen dat jullie vragen kunnen hebben. Maar als we op de haven komen, willen we eigenlijk ook gewoon even weg van alles dat niet mag en niet kan. Even een stukje varen of zeilen, ons hoofd leegmaken.