Covid protocol per 25 september 2021

Geplaatst op 23-09-2021  -  Categorie: Verenigingsinformatie

De regels die op zaterdag 25 september in zijn gegaan geven ons meer vrijheden, maar voor de vereniging en als lid van de vereniging hebben deze regels wel degelijk consequenties.

We zullen ze hieronder kort omschrijven, zodat we allemaal begrijpen wat deze nieuwe regels zijn. In basis betekent het dat iedereen die deelneemt aan een evenement óf die gebruik wil maken (verblijven) van het clubhuis, hiervoor zijn corona bewijs moet laten controleren.

Clubhuis
Tijdens normale dagen en evenementen kunnen we na de training gewoon onze drankjes halen aan de bar en op het terras opdrinken. Willen we in het clubhuis onze drankjes doen, dan zullen we elkaar als lid moeten aanspreken en onze QR code onderling controleren. Doe het met een lolletje, maar wel serieus. Een ‘rood kruis’ betekent dat iemand niet in het clubhuis mag verblijven. We maken namelijk gebruik van ons clubhuis als horeca faciliteit.
De Vereniging zal er alles aan doen om “normaal” te kunnen blijven functioneren, clubhuis open houden, roeien en zeiltrainingen en lessen door te laten gaan en dus ‘open’ zijn - leden die zich niet aan deze maatregel houden kunnen sluiting veroorzaken van de vereniging.

Indien je een bardienst hebt, val je onder de rol van ‘personeel’ en mag je niet gecheckt worden. Dan geldt er dus tijdelijk een andere regel voor het verblijven in het clubhuis (dit is conform de regels van de overheid/RIVM)

Tijdens evenementen zullen we het even anders moeten doen.

Voor leden, passanten en bezoekers:
Tijdens evenementen kunnen we alleen verblijven in het clubhuis met een gekleurd bezoekersbandje. Die kun je ophalen bij de wedstrijdtafel, bij de bar of op een andere plek waar je QR code gescand wordt. Zonder bandje (met de kleur van de dag) kan iemand niet in het clubhuis verblijven. Met name bij drukke evenementen zoals bij de javelin/spanker en Spiegel8race zullen we deze moeten gebruiken.

Toiletten en kleedkamers zijn buitenom te bereiken, de tussendeur blijft gesloten tijdens het evenement.

De evenementen zijn:
9 en 10 oktober Javelin en Spankers
23 oktober Gig Spiegel8race
30 oktober Clean Up day

Deelnemers en begeleiders aan het evenement worden bij aanmelden gecontroleerd en geregistreerd. We bewaren deze gegevens 14 dagen en vernietigen deze vervolgens (bij een evenement zijn we hiertoe verplicht)