Koreaans bezoek op de haven

Geplaatst op 28-01-2019  -  Categorie: Verenigingsinformatie

Op donderdag 24 januari is de vereniging bezocht door een Zuid Koreaanse delegatie.
Het betrof een groep van 12 personen waaronder de haven autoriteiten en architecten van de havenstad Busan.
In Busan wordt een nieuwe Marina gebouwd en men wil de oude Marina behouden en meer toegankelijk maken voor de inwoners van Busan.
Toen het verzoek tot ons gericht werd vroegen wij ons af waarom men uitgerekend een kleine Haven als WSV de Spiegel wilde zien. Zeker als je bedenkt dat zij ook naar Amsterdam en Muiden gingen om vervolgens naar Nice, Monaco en Barcelona te gaan.
korea1Tijdens het bezoek is uitgelegd hoe wij met behulp van vrijwilligers deze haven gebouwd en onderhouden hebben. Men was vooral geïnteresseerd in de activiteiten als roeien en zeillessen. Ook het kosten aspect speelde een belangrijk rol in de reden van hun bezoek.
Watersport in Korea is duur en maar voor weinigen weggelegd. Als je dan de lokale bevolking meer wil betrekken bij de watersport zal je als haven iets moeten bedenken en dat was nu precies waarvoor ze naar de Spiegel zijn gekomen.  Na afloop van de presentatie en vragenronde was er een foto momentje en is de delegatie vertrokken met als aandenken een paar flessen Plassenbitter.