Succesvolle Reanimatie AED cursus

Geplaatst op 13-02-2019  -  Categorie: Verenigingsinformatie

Voor het vierde jaar op rij zijn leden van WSV de Spiegel getrained op reanimatie en gebruik van de AED. De vereniging beschikt over één van de meest geavanceerde AED's. Sinds kort hangt deze in de loods, met een AED bordje boven de deur.

De training ging over wat de doen bij een hartinfarct. Desiree had een helder verhaal en een simpel stappenplan;

1. zorg voor een veilige omgeving

2. luister 10 seconden of er ademhaling is

3. Bel 1 1 2 , zet de telefoon op luidspreker en laat iemand de AED halen (112 kan vertellen waar de dichtsbijzijnde zich bevindt of gebruik de Rode Kruis app)

4. begin met reanimeren: 30 keer drukken met beide handen op elkaar op de borst; 2 keer lucht blazen in de mond en weer herhalen tot er hulp is. Het tempo van drukken is gelijk aan het ritme van Staying Alive van de BeeGees.

aed-sign