spiegelrace-2021-logo

Spiegelrace 2021

Spiegelrace: een feestje van een wedstrijd in Coronatijd

Op 23 oktober 2021 is de Spiegel8race gevaren op de Spiegelplas. Een wedstrijd anders dan anders, maar ondanks dat probeerden we er een feestje van te maken en wat ons betreft is dat gelukt ook!
Er deden maar liefst 29 teams mee, waarvan 15 herenteams en 14 damesteams, 6 van de teams waren van WSV de Spiegel en naast wedstrijdteams was er ook ruimte om 2 recreantenteams ervaring te laten opdoen hoe leuk een wedstrijd kan zijn.

Wijdemeren van Boven heeft van deze dag diverse filmpjes en foto’s gemaakt en de beelden geven een mooie weergave van de dag. Het was een feestje!

Tijdens de prijsuitreiking hebben we vooraf een woord van dank uitgesproken naar iedereen die meegeholpen heeft om van deze dag een feestje te maken. En hoe mooi is het om dat ook in dit stuk terug te laten komen. Want hoe kan je beter een beschrijving maken van het geheel en uitdrukken dat het zo bijzonder was, dan duidelijk maken dat door ieders inzet we de Spiegelrace samen mogelijk hebben gemaakt en dat gewoon dat hettot een feestje maakte.

Een dank je wel aan alle roeiers, die door hun enthousiasme en aanwezigheid dit mogelijk konden maken.
Een dank je wel aan het bestuur, die door hun akkoord de roeicommissie de ruimte kreeg om dit te kunnen organiseren.
Een dank je wel aan de wedstrijd- en barcommissie die zorgden voor een goede race en de versnaperingen.
Een dank je wel aan alle vrijwilligers die zorgden voor de QR code check, de muntenverkoop, de lunches, de begeleiding van alle teams etc.
Een dank je wel voor onze havenmeester, onze stille kracht achter alles wat op de haven voorbereid moest worden.
Een dank je wel aan jachthaven De Rietlanden, waar we alle boten veilig en goed konden traileren.
Een dank je wel aan Wijdemeren van Boven, die digitale verslaglegging heeft gedaan van de race vanuit de lucht.
Een dank je wel voor de sponsors Helmut Smits Hoveniers en AH voor het mede mogelijk maken van de lunches.
Een dank je wel voor Nicole Steenvoorden, de ontwerper van de uitnodiging en de prijzen.
Een dank je wel aan DJ Cobus voor de super muzikale begeleiding van de prijsuitreiking en de mini afterparty.
Een dank je wel aan Kiremko van Marcel van Huisteden, die het ontwerp van Nicole voor de prijzen heeft omgezet in de prachtige prijzen en deze vervolgens volledig heeft gesponsord.

Zoals gezegd was deze Spiegelrace anders dan anders, maar ondanks dat toch een feestje. We hebben van vele verenigingen een compliment gekregen voor de organisatie en dat we er allemaal een mooi evenement van kunnen maken. Het is iets waar we trots op mogen zijn. En dat zijn we! WSV de Spiegel is een vereniging voor en door watersporters! Op 14 mei 2022 staat de volgende Spiegel8race gepland. We hebben er nu al zin in! Hopelijk jullie ook.
Groetjes,
Namens de roeicommissie, Esther

Spiegelrace 2021